20 JUT 38 5 11 22 26
Leidsch Dagblad

Datum plaatsing: 05-01-1989 17:23:00

FC Den Haag te sterk voor Noordwijk: 2-4

In een aantrekkelijke wedstrijd is zaterdag eersteklasser Noordwijk gisteravond eervol ten onder gegaan tegen FC Den Haag. De eerstedivisionist trok met 4-2 aan het langste eind na bij de rust al de leiding te hebben genomen met 2-0.

Voor ruim 400 toeschouwers was sprake van een levendige wedstrijd. In de beginfase trokken de Hagenaars fel van leer. Juist toen Noordwijk ongeschonden uit die periode leek te komen, scoorde Van der Laan de openingstreffer voor Den Haag. Een haperende buitenspelval van de thuisploeg was debet aan het doelpunt. Nog voor rust wist Schellevis de marge te vergroten: 0-2.

Na de pauze hadden de Noordwijkers duidelijk meer grip op de wedstrijd. Ongeveer een kwartier na rust scoorde Ivan Hermans na een knappe actie de aansluitingstreffer. Nog geen minuut later werd Pieter Welling onregelementair gestuit binnen het strafschopgebied. Rob Vermeer benutte de door goed leidende arbiter Storm toegekende penalty 2-2.

In de slotfase bleken beide tams nog voldoende lucht te hebben voor een spannende afsluiting. Ron de Roode en opnieuw Schellevis zorgden ervoor dat de profs alnog met de ruime winst gingen strijken.