volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant

Datum plaatsing: 08-01-1992 12:05:00

Rene Notten vecht ontslag aan


René Notten kreeg maandagavond van het bestuur van FC Den Haag niet alleen te horen dat hij 'als beginnend trainer' te licht werd bevonden om Co Adriaanse op te volgen als hoofdtrainer.


Rene Otten, FC Den Haag, ADO Den HaagDoor Erik Winkster
 
 
De 42-jarige ex-prof van onder meer FC TWente, Ajax en Feyenoord kreeg bovendien de mededeling dat het per 1 juli van dit jaar aflopende contract niet zou worden verlengd.
 
 
Zwaar teleurgesteld en vol onbegrip. Met het eerste kan Notten nog leven. met het tweede gaat hij onder geen beding accoord. Volgens Notten heeft hij de argumenten die het bestuur van FC Den Haag heeft gebruikt om het ontslag tegenover het arbeidsbureau te rechtvaardigen allemaal van tafel geveegd. 
 
 
"Het bestuur verwacht voor mij een ontslagvergunning te krijgen. Ik denk dat ze die niet krijgen. Ik heb begrepen dat men bij het arbeidsbureau nu niet echt onder de indruk was van de motivering van FC Den Haag. Waar dat toe zal leiden, kan ik niet inschatten, maar de kans is aanwezig dat FC Den Haag mij straks een afkoopsom zal moeten betalen. Zoals dat een paar jaar geleden gebeurde met Piet de Zoete."
 
"Een van de argumenten", vervolgt Notten, "was dat men bij FC Den Haag niet gewend was, zoals bij Ajax om een assistent-trainer te boenoemen als hoofdcoach. Dat vind ik dus, sorry voor het woord, lulkoek. Aad de Mos heeft het destijds daar in Amsterdam toch niet slecht gedaan, Beenhakker ook niet en ik denk dat Louis van Gaal straks de Europa Cup gaat winnen met Ajax."
 
 
Het bestuur heeft mij verzekerd dat het tevreden is over mijn werkzaamheden als trainer. Dat is terecht, want het kan daarover geen andere uitspraak doen aangezien niemand van het bestuur, op Loek van Driel na, ooit op de training is gesignaleerd. het zou ook niet rijmen met het feit dat het contract van zowel Adriaanse als mijn persoontje twee jaar geleden op verzoek van het bestuur ik opengebroken, juist vanwege het feit dat men zo tevreden was over ons werk."
 
 
"Maar goed, het bestuur van FC Den Haag durft het met mij niet aan, want ik ben inderdaad een beginnend trainer, hoe je het ook wendt of keert. Een periode van zes jaar als assistent telt gewoon niet. Als hoofdtrainer heb ik nog niets gepresteerd. Wie weet heeft ARC wel bepaalde eisen voor wat betreft volgend seizoen. Misschien streeft men wel naar Europees voetbal en heeft het bestuur mij als beginnend trainer niet willen opzadelen met zo'n hoog verwachtingspatroon. Ik heb het bestuur overigens wel gevraagd of het onder druk werd gezet door derden, zoals ARC, sponsors of supporters, maar daar werd ontkennend op geantwoord. Ik ga er dus maar vanuit, naïef of niet, dat dat inderdaad niet heeft gespeeld."
 
 
Vleugels
Na twee jaar PEC Zwolle en bijna vier jaar FC Den Haag achtte Notten de tijd gekomen onder de vleugels van Co Adriaanse vandaan te komen. 
"Ik denk dat ik er rijp voor ben en bovendien deed zich de ideale gelegenheid voor. Ik ken de club FC Den Haag, de spelers, de achterban en ben als trainer misschien nog wel aanvallender ingesteld dan Adriaanse. Met het oog op de stand c.q. afhankelijkheid van ARC wordt er momenteel minder aanvallend en meer efficiënt gevoetbald met als enige doel handhaving in de eredivisie. Máár doelstelling van de club was, is en blijft in principe toch om het publiek te vermaken met aanvallend en avontuurlijk voetbal. Kan ook niet anders, want het stadion wordt straks omgebouwd én omgedoopt tot voetbaltheater en in een theater moet amusement worden geboden. Met alle respect voor de capaciteiten voor de veel in verband met FC Den Haag gebracht Dick Advocaat, hij heeft in woord en daad bewezen een defensief ingestelde trainer te zijn."
 
 
"Ik heb eigenlijk nog geen tijd gehad te bedenken wat ik nu zal aan gaan doen. Als ik het eens snel overdenk is er een aantal mogelijkheden. Stel nu eens dat FC Den Haag degradeert: denk je dat een Advocaat zal tekenen als FC Den Haag degradeert? Ik denk het niet. En wat dan? Komt het bestuur dan terug bij mij, omdat men het dan wel aandurft met een beginnend trainer? Misschien komt er wel een nieuwe trainer die zegt dat hij graag Notten als assistent wil hebben. Wellicht dat ik aan de slag kan bij een club uit de eerste divisie en natuurlijk bestaat nu weer de mogelijkheid dat het koppel Adriaanse-Notten blijft bestaan."