support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 22 17 2 3 53
2 AZA 22 15 2 5 47
3 FEY 23 13 7 3 46
4 PSV 23 12 6 5 42
5 WII 24 12 5 7 41
6 VIT 23 11 5 7 38
7 UTR 22 10 5 7 35
8 GRO 24 10 5 9 35
9 HEE 24 7 9 8 30
10 SPA 24 8 6 10 30
11 HER 23 8 5 10 29
12 EMM 24 8 5 11 29
13 TWE 23 7 6 10 27
14 VVV 24 8 3 13 27
15 FOR 24 6 6 12 24
16 ZWO 23 6 4 13 22
17 ADO 24 4 6 14 18
18 RKC 24 3 3 18 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-10-1991 13:55:00

'Mogelijke sponsors wachten nu af'


Slechte prestaties FC Den Haag hebben invloed op realisatie voetbaltheater.


door Erik Winkster
 
 
Had FC Den Haag vorig seizoen na elf duels veertien punten, thans vergaarde het slechts zes punten. De zorgwekkende positie (zestiende) op de ranglijst zou meer gevolgen kunnen hebben dan louter sportieve.
 
ARC Sports and Events heeft echter het recht tot contractbreuk in geval FC Den Haag degradeert uit de eredivisie. En in dat geval komt de realisatie van het 'Voetbaltheater' op de tocht te staan. De gemeenteraad van Den Haag buitgt zich donderdag over een raadsvoorstel, dat voorziet in een gemeentelijke investering van 2,5 miljoen gulden voor de eerste fase van de verbouwing van het Zuiderpark stadion.
 
Pieter den Dulk en Nico Dijkhuizen zijn twee direct betrokkenen. Den Dulk, ex-voorzitter van FC Den Haag, heeft namens het CDA zitting in de gemeenteraad. Zijn partijgenoot Dijkhuizen berngt als wethouder van onder meer sportzaken van de gemeente Den Haag komende donderdag het raadsvoorstel op tafel over de eerste fase van de verbouwing van het Zuiderpark stadion. 
 
"Ik heb", zegt Den Dulk, "alle thuiswedstrijden gezien en wat mij opvalt is dat het elftal een matte indruk maakt.
 
 
Periode
"Zeker als ik het afzet tegen de periode van precies een jaar geleden. Ik kan beslist niet zeggen dat er niet wordt gewerkt, maar er is een verschil tussen werken en met hart en ziel de wedstrijd ingaan. Ik vind het allemaal nogal plichtmatig. Als men al plezier in het spelletje heeft, stralen ze dat zeker niet uit. En ook dat was vorig jaar duidelijk anders."
 
 
Het is bijzonder jammer dat de sportieve prestaties duidelijk achterblijven bij de ideeën rond de aanpassingen van het stadion. Die twee zaken zijn niet los van elkaar te zien en daarom kijk ik met grote zorg naar de ranglijst. Ik zie het eerlijk gezegd nogal dramatisch in. Als ARC Sports and Events investeerders wil werven voor de realisatie van bijvoorbeeld die nieuwe Westtribune, dan zal het toch nú de gesprekken met geïnteresseerde bedrijven moeten aangaan. En die zullen wel eventjes de kat uit de boom willen kijken. Mogelijke investeerders wachten nu eerst de sportieve ontwikkelingen af."
 
 
"Ik denk niet dat er momenteel ook maar één bedrijf bereid is geld te pompen in een tribune bij een club, die straks mogelijk tegen TOP, Zeeland en Veendam moet spelen. Daarom ga ik met gemengde gevoelens komende donderdag de gemeenteraadsvergadering in. Aan de ene kant dat zeer belangrijke aspect van de veiligheid, aan de andere kant de vraag of de gemeente 2,5 miljoen gulden moet investeren met in het achterhoofd de wetenschap dat ARC straks mogelijk afhaakt en FC Den Haag c.q. de gemeente met een incompleet stadion blijft zitten."
 
 
Afhaken
"En dan heb ik het nog niet eens over de vraag of FC Den Haag nog wel bestaansrecht heeft mocht ARC inderdaad afhaken."
Dijkhuizen: "Als de raad donderdag instemt met ons voorstel, zal de eerste fase van het voetbaltheater worden uitgevoerd. De discussie over de vraag of dat wel of niet veantwoord en/of nodig is, ga ik niet uit weg. Maar ik laat me daarbij niet beïnvloeden door de huidige stand op de ranglijst. Dat zou ook niet terecht zijn, want de aanpassingen beogen een beter toegangsbeleid en een veiliger en dus prettiger verblijf in het stadion. Die eerste fase behelst de aanpassingen aan de Noordtribune, alwaar de staanplaatsen zullen verdwijnen. Daarnaast zullen de hekken worden verwijderd en zal er een goot worden aangelegd. 
Het is overigens niet zo dat alleen de gemeente in de eerste fase investeert. Er ligt een concrete afspraak dat ARC het toegangsbeleid voor z'n rekening neemt en dat FC Den Haag zorg draagt voor de werving, opleiding en financiering van de stewards."
 
 
"Ik wil nu niet ingaan op de vraag wat Alrecon gaat doen in geval FC Den Haag degradeert. Gezien het tijdstip vind ik dat niet relevant. Feit is dat Alrecon een inspanningsverplichting is aangegaan om inveseerders te vinden om het Voetbaltheater te realiseren. Over het speltechnische aspect zal ik me op deze plaats niet uitlaten. Ik heb daar als supporter van FC Den Haag natuurlijk wel een mening over. Maar het verschil tussen privépersoon en wethouder zal en kan in deze door velen niet worden erkend."