Datum plaatsing: 08-07-2017 23:26:00

Foto's en verslag oefenduel RKSV Halsteren - ADO Den Haag

ADO Den Haag speelde zaterdagavond de derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen het Brabantse RKSV Halsteren.

FC/ADO Den Haag speelde al eens eerder een oefenwedstrijd tegen Halsteren. Die wedstrijd werd opo 28 juli 1995 gespeeld en eindigde in een 4-5 winststand na een 2-2 ruststand.

De selectie van trainer Fons Groenendijk is weer wat aangevuld vergeleken met de vorige oefenwedstrijd door nieuwkomer Bas Kuipers. Ernestas Setkus en Tyrone Ebuehi sloten onlangs weer bij de selectie aan na internationale verplichtingen. Zij speelden vanavond voor het eerst weer mee met de selectie.
Daarentegen moest de trainer Edouard Duplan en Trevor David missen. Duplan heeft een lichte knieblessure en trainde de laatste twee trainingen dan ook niet mee en Trevor David heeft liesklachten.

In de zevende minuut opende ADO Den Haag de score. Het was nog even onzeker wie de treffer had gemaakt. Vanaf de tribune leek het erop alsof beloftespeler Thijmen van Göppel de bal binnenschoot, maar later bleek Becker aan de basis te staan en was het tegenstander James die de bal het laatst aanraakte en in eigen doel werkte. In ieder geval was het 0-1 voor ADO Den Haag.

ADO Den Haag kwam in de voorgaande oefenduels tegen Lugdunum en SVV Scheveningen in de eerste helft moeizaam tot scoren en ook nu moest men lang wachten op een tweede treffer. Na een half uur speeltijd kende scheidsrechter Babat na een handsbal van Halsteren verdediger Jelle Voermans ADO Den Haag een penalty toe. Gorter benutte, onder toeziend oog van zijn vader die zich onder het publiek bevond, de penalty goed: 0-2.
Even later wist Becker de 0-3 op het scorebord te zetten. Vlak daarvoor was er vanwege de warmte een drinkpauze voor de spelers ingelast. De Brabantse ploeg kwam net voor de rust weer in de wedstrijd terug door een benutte penalty van Thomas van der Spek na een overtreding van Meissner.

Nadat er na de rust een aantal wissels waren uitgevoerd, maakte Bas Kuipers in de 67e minuut zijn debuut.
De tweede helft was in tegenstelling tot de twee eerdere oefenwedstrijden wat saai. Beide ploegen hadden af en toe een kans, maar de keepers wisten een doelpunt te voorkomen. Tot in de laatste minuten. Toen scoorde Meissner de 1-4, waarma nog geen minuut later Abdendi van Halsteren de bal in de verre hoek achter Setkus schoot: 2-4. Even later floot scheidsrechter Babat de wedstrijd af.

ADO Den Haag speelde overigens de laatste tien minuten met 10 man. Mohammed Haddachi viel uit en trainer Groenendijk bracht geen wissel in voor de geblesseerde speler.

ADO Den Haag gaat vanaf maandag in trainingskamp in Zeeland. Op maandag zal er meteen al een oefenwedstrijd gespeeld worden tegen het plaatselijke elftal van Serooskerke, waar ADO Den Haag te gast is. Woensdag staat er een wedstrijd tegen Bruse Boys op het programma en vrijdag zal de laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp gespeeld worden tegen het Zeeuws elftal.

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels (46. Ernstus Setkus), Thijmen Göppel (68. Tyronne Ebuehi), Thomas Meissner, Nick Kuipers (46. Tommie Beugelsdijk), Aaron Meijers (67. Bas Kuipers), Danny Bakker (46. Mats van Kins), Lex Immers (46. Mohammed Haddachi), Donny Gorter (46. Hennos Asmelash), Sheraldo Becker (67. Chovanie Amatkarijo), Dennis van der Heijden (46. Delano Ladan), Ludcinio Marengo (69. Kursat Cil)