Datum plaatsing: 05-07-2017 23:01:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag wint ook oefenduel tegen SVV Scheveningen

Woensdagavond speelde ADO Den Haag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen stadsgenoot SVV Scheveningen.

De wedstrijd kon dit keer niet op het hoofdveld van sportpark Houtrust gespeeld worden, omdat er daar momenteel een kunstgrasveld wordt aangelegd. Derhalve werd de wedstrijd op het bijveld gespeeld, waar nog een oudere generatie kunstgras ligt.
De publieke belangstellilng was er niet minder om.

De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Michael Ros bij Scheveningen. Ros heeft trouwens ook bij ADO Den Haag gespeeld. Hij kwam van 2000-2004 voor ADO Den Haag uit en stond 4 maal in de basis.

Nieuwe aanwinsten Lex Immers en Donny Gorter startten bij ADO Den Haag in de basis.

ADO Den Haag kwam al in de 7e minuut op voorsprong. Tommie Beugelsdijk kopte de bal uit een vrije trap van Gorter achter de Scheveningse keeper Jesper Leerdam. ADO had de overhand maar wist de score voorlopig niet verder uit te bouwen. Zoals vooraf al in de media aangekondigd door trainer Fons Groenendijk werden de nieuwe aanwisten Lex Immers en Donny Gorter na 30 minuten gewisseld. Hennos Asmelash en Dennis van der Heijden kwamen voor hen het veld in.
Net voor rust verdubbelde Delano Ladan, die in de wedstrijd tegen Lugdunum twee maal wist te scoren, de stand voor ADO Den Haag.

Na rust werden alle spelers van ADO Den Haag op Asmelash en Van der Heijden na, gewisseld.
De tweede helft was net als in het oefenduel tegen Lugdunum aantrekkelijker om naar te kijken dan de eerste helft. Mats van Kins zette al snel de 0-3 op het scorebord. En daarna werd er weer in hoog tempo gescoord. Door doelpunten van Amatkarijo (2x), Van der Heijden en Marengo werd de stand 0-7 in het voordeel van ADO Den Haag.

De volgende oefenwedstrijd wordt zaterdag in Halsteren tegen RKSV Halsteren gespeeld. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Robert Zwinkels, Trevor David, Thomas Meissner, Tommie Beugelsdijk, Aaron Meijers, Danny Bakker, Sheraldo Becker, Donny Gorter (30. Dennis Van der Heijden), Delano Ladan, Lex Immers (30. Hennos Asmelash), Edouard Duplan

Opstelling ADO Den Haag 2e helft: Joe Van der Sar, Mohammed Haddachi, Ludcinio Marengo, Nick Kuipers, Dennis van der Heijden (62. Maarten Reijneveld), Mats Van Kins, Sam van Huffel, Hennos Asmelash, Thijmen Göppel, Chovanie Amatkarijo, Guy Smith