volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 22 18 3 1 57
2 AJA 21 16 2 3 50
3 FEY 21 13 3 5 42
4 AZA 22 12 4 6 40
5 VIT 22 9 6 7 33
6 HER 22 10 2 10 32
7 UTR 21 8 5 8 29
8 VVV 22 8 5 9 29
9 ADO 22 7 6 9 27
10 FOR 22 7 5 10 26
11 WII 22 7 4 11 25
12 ZWO 22 7 4 11 25
13 GRO 21 7 3 11 24
14 EMM 21 6 6 9 24
15 HEE 22 5 9 8 24
16 EXC 21 6 4 11 22
17 GRA 21 5 3 13 18
18 NAC 21 4 4 13 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 27-06-2017 11:45:00

ADO Den Haag vermagert verder


Amper eredivisiewaardige selectie en geen groen licht voor versterkingen.


ADO Den Haag raakte deze zomer een compleet elftal kwijt. De club snakt naar vers bloed, maar kan op de transfermarkt voorlopig weinig
uitrichten.
 
 
door Wietse Dijkstra
 
 
De met een aantal jeugdspelers nog wat opgewaardeerde selectie van zestien man kreeg gisteren tijdens de eerste training in het Kyocera Stadion een warm onthaal van de enthousiaste ADO-fans op Midden-Noord. Al had de groep Haagse diehards op de tribune natuurlijk liever meer nieuwe gezichten gezien dan alleen dat van Nick Kuipers (ex-MVV), de enige aanwinst tot nu toe. Dat geldt ook voor Jeffrey van As.
 
 
De manager voetbalzaken praatte deze zomer de blaren op zijn tong om voetballers te bewegen voor ADO te kiezen. Met zes spelers is hij nagenoeg rond. Maar Van As is 'met handen en voeten gebonden', zo vertelde hij gisteren. Het wachten is op groen licht van directeur Mattijs Manders, die zijn door de gemeente afgekeurde begroting langs de licentiecommissie van de KNVB moet zien te krijgen. Of extra geld uit China moet zien los te peuteren.
 
 
Gesprekken
 "Ik vraag iedere dag of het geregeld is. Maar tot nu toe is het antwoord steeds nee", aldus Van As.  "Mattijs gaat over de budgetten. Zodra hij zegt 'we kunnen aan de slag', dan doen we dat. Ik sta iedere dag bij zijn kantoor, omdat ik vind dat het sneller moet. Maar dat kan ík vinden, het moet wel kunnen. En omdat het op dit moment nog niet kan, moeten we geduldig zijn.
 
Gelukkig heeft geen van de spelers met wie wij gesprekken voeren intussen ergens anders getekend. Maar dat kan wel gebeuren."
Met een selectie van hooguit achttien man - Ernestas Setkus en Tyronne Ebuehi sluiten later aan - is ADO nog lang niet klaar voor het nieuwe seizoen.  "We zijn aan het proberen om met behulp van onze Chinese investeringsmaatschappij budget beschikbaar te krijgen", aldus Van As.  "We vinden dat er minimaal zeven, acht spelers bij moeten. De wens is om met 23 man aan de competitie te beginnen. En dat aantal hebben we nog lang niet."
 
Sterker nog, de spelersgroep dunt de komende tijd waarschijnlijk verder uit. De club gaat er namelijk van uit dat spits Mike Havenaar, in de belangstelling van het Japanse Vissel Kobe, niet te behouden is. Van As heeft zich min of meer neergelegd bij het vertrek van de Japanner, die gisteren nog wel op het trainingsveld stond.  "Het is de wens van Mike niet terug te gaan naar ADO, want Japan voelt voor hem als thuis. Dan moet je ook een beetje naar de speler luisteren. Er hangt natuurlijk wel een bepaald prijskaartje aan hem."
 
 
Doorselecteren
Het doorselecteren gaat in Den Haag gewoon door. Zo nam ADO gisteren afscheid van de overbodige Achraf El Mahdioui, die ondanks een doorlopend contract mocht vertrekken naar het Slowaakse Trencin.  "Hij was ongelukkig met zijn rol in de ploeg", aldus Van As.  "Qua type middenvelder is hij niet diegene die we zoeken. We zijn daarom coulant omgegaan met zijn wens om te vertrekken."
 
El Mahdioui zal niet de laatste speler zijn die afvalt bij ADO, dat creatief moet zijn om budget te creëren. We zijn bezig een zo sterk mogelijke groep te formeren'', aldus trainer Fons Groenendijk.  "En ik weet niet of er voor iedereen plaats is. Er zullen ook keuzes volgen die niet voor iedereen zo leuk zijn."
 
 
Selectie
De selectie van ADO Den Haag is verre van compleet. Hieronder het overzicht van vertrokken spelers:
Rody de Boer (Telstar)
Nasser El Khayati (QPR, was gehuurd)
Aschraf El Mahdioui (Trencin)
Guyon Fernandez (nnb)
Wilfried Kanon (nnb)
Dion Malone (FK Qabala)
Ruben Schaken (nnb)
Jerdy Schouten (Telstar)
Abel Tamata (nnb)
Tom Trybull (nnb)
 
Nog mee in gesprek:
Donny Gorter
Kevin Jansen 
Randy Wolters
 
 
Zomer in China?
ADO oefent deze zomer mogelijk ook in China. De club heeft serieuze plannen om een deel van de voorbereiding af te werken in het land van grootaandeelhouder UVS. Exacte data voor de trip staan nog niet vast. Tot en met 14 juli staan er louter oefenwedstijden tegen amateurclubs gepland. De rest van de voorbereiding moet nog worden ingevuld. 
 
ADO kon ook nog niet vertellen hoeveel seizoenkaarten er zijn verkocht.