volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
Prediction League
predictionleague
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 EXC 0 0 0 0 0
6 FEY 0 0 0 0 0
7 FOR 0 0 0 0 0
8 GRA 0 0 0 0 0
9 GRO 0 0 0 0 0
10 HEE 0 0 0 0 0
11 HER 0 0 0 0 0
12 NAC 0 0 0 0 0
13 PSV 0 0 0 0 0
14 UTR 0 0 0 0 0
15 VIT 0 0 0 0 0
16 VVV 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Bron van dit artikel
De Telegraaf

Datum plaatsing: 09-12-1991 16:59:00

Schokeffect baat FC Den Haag niet


Het bestuur van FC Den Haag had eens gekozen voor een ander soort schokeffect dan gebruikelijk in de voetballerij. Na een urenlange vergadering kreeg trainer Co Adriaanse het vertrouwen en moest een aankoop voor de ommekeer zorgen bij de Hagenaars.


De transfervrije Peter Houtman was de uitverkorenen maar bleek gisteren bij zijn debuut tegen SW/Dordrecht '90 een tevergeefs roepende in het Zuiderpark: 0-1.

FC Den Haag dus wederom met lege handen en nog geen centimeter uit het sportieve dal geklommen. Voor SVV/Dordrecht'90 betrof het een historische overwinning omdat het de eerste zege buitenshuis van de fusieclub betrof.

Aan de oppervlakte is de rust in Dordrecht weergekeerd. Waarschijnlijk niet voor lang. Vice-voorzitter John van Dijk voert namelijk besprekingen met FC Den Haag  om met enkele spelers en trainer Dick Advocaat naar het Zuiderpark te komen. Rotterdammer ontzenuwde de berichten in die richting vanwege het  competitietreffen dat nog moest plaatsvinden tussen SVV/Dordrecht en FC Den Haag. Nu dit achter de rug is zouden beide partijen in de openbaarheid kunnen met hun 'romance'

Iets wat de bij FC Den Haag zeer invloedrijke Dé Stoop trouwens al eerder deed. De Amsterdammer, Voorzitter van de stichting de haagse Jantjes met daarin Haagse spelers die voor langere tijd zijn vastgelegd, Gaf al eerder toe dat beide partijen het wel in elkaar zien zitten. "Dat John van Dijk alles ontkent, komt dat omdat we dat zo hebben afgesproken."

Volgens stoopt zijn de contacten nog niet zo concreet dat bekend is welke spelers er eventueel mee verhuizen. Maar dat dit Van Dijks raspaardjes (Trustfull, Vonk, Sion en Barendse) zijn lijkt geen gewaagde veronderstelling. Overigens heeft Van Dijk ook een bestuurszetel geclaimd. En juist die eis lijkt het grote 'struikelblok. Het bestuur van FC Den Haag, dat angstig blijft zwijgen over de toenadering , zou Van Dijk niet vinden passen in het huidige college.

Voor Dé  Stoop is dat geen probleem. Hij heeft er nooit geheim van gemaakt meer te willen doen voor FC Den Haag. Enige voorwaarde was altijd dat hij de kar niet alleen wilde trekken. Nu een man als John van Dijk zich aandient zou het best zo kunnen zijn dat Stoop van de reserverebank, zoals hij zijn positie binnen FC Den Haag omschrijft, af komt.


Een adder onder het gras is de invulling van de trainerspositie volgend seizoen bij FC Den Haag.  Van Dijk zo weinig zien in een haags avontuur zonder zijn protégé Dick Advocaat. Op het eerste gezicht geen probleem omdat FC Den Haag Advocaat al eerder benaderde.  Maar Dick Advocaat is een gewild trainer en zal niet zo maar Ja zeggen tegen de club uit zijn geboorteplaats.

Desalniettemin zouden betrokken partijen alles in het werk moeten stellen om inderdaad tot elkaar te komen. Het Huidge FC Den Haag zit aan zijn plafond; John van Dijk zou bevrijd worden van de loden last SVV/Dordrecht'90 en Cees den Braven kan zijn solo in Dordrecht voortzetten. Wie kan hier nu nog tegen zijn ?