volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
Prediction League
predictionleague
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 EXC 0 0 0 0 0
6 FEY 0 0 0 0 0
7 FOR 0 0 0 0 0
8 GRA 0 0 0 0 0
9 GRO 0 0 0 0 0
10 HEE 0 0 0 0 0
11 HER 0 0 0 0 0
12 NAC 0 0 0 0 0
13 PSV 0 0 0 0 0
14 UTR 0 0 0 0 0
15 VIT 0 0 0 0 0
16 VVV 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 12-01-1989 11:52:00

FC Den Haag roept gemeente te hulp


Financiele problemen nemen drastisch toe


door Wim de Lange
 
 
Een bestuursdelegatie van FC Den Haag zal binnenkort een onderhoud aanvragen met burgemeester Havermans om de toenemende problemen in het Zuiderpark aan de orde te stellen. Niet alleen is de club recentelijk geconfronteerd met het feit dat het bestuur van de supportersvereniging is afgetreden en het feit dat niet meer van de diensten van de beveiligingsfirma Toenanchamon gebruik kan worden gemaakt, daarnaast nemen de financiële problemen met de dag toe. Zodanig zelfs, dat bij gebrek aan inkomsten op korte termijn de liquiditeit van de club in het geding kan komen.
 
Penningmeester Hans van Muijen (42) besloot gisteren zijn taak na vier jaar neer te leggen. Van Muijen: Dat besluit heeft overigens niets met de financiële situatie te maken. Door drukke werkzaamheden ben ik de laatte tijd niet meer in staat om de bestuursvergaderingen te bezoeken. Die worden gehouden op tijstippen dat ik me niet kan vrijmaken."
 
"Daarnaast", vervolgt Van Muijen, "beleef ik de laatste maanden weinig plezier meer aan mijn arbeid voor FC Den Haag. Het is en blijft pro deo werk. Na de affaire Triep en Van Hal is de motivatie bij mij duidelijk afgenomen. Ik kan het allemaal minder opbrengen dan voorheen."
 
 
Tegenvaller
Mede door de tot nu toe tegenvallende recettes en het uitblijven van voldoende inkomsten uit de hoek van de sponsors moet FC Den Haag, volgens Van Muijen, zeer attent zijn. Van Muijen: "Ik zeg niet dat de zaak er momenteel dramatisch voor staat, maar er dient wél iets te gebeuren op korte termijn. Er zijn rekeningen die al meer dan twee maanden op mijn bureau liggen en dat vind ik wel wat lang aan duren. De inkomsten van de zijde van de sponsors vallen ook zwaar tegen. Althans, ik had daar veel meer van verwacht. Ik heb gisteren dan ook tegen mijn medebestuursleden gezegd dat ze haast achter hun contacten moesten zetten."
 
 
Van Muijen bevestigt dat FC Den Haag (een seizoenbegroting van om en nabij de 1,7 miljoen gulden) ook bij ADO voor 22.500 gulden in het krijt staat. Van Muijen: "Dat bedrag staat inderdaad nog steeds open. Maar ik zie momenteel geen gaatje om ook maar een gulden aan ADO over te maken."
 
Een andere krediteur is het bedrijf Starlift uit Voorburg dat nog 120.000 gulden van FC Den Haag te goed heeft. Dé Stoop, directeur van Starlift en ex-voorzitter van FC Den Haag. "Destijds is door ons bedrijf een voorschot van twee ton betaald om bijvoorbeeld de salarissen voor de spelers te garanderen. Inmiddels is daar 80.000 gulden van terugbetaald, dus staat het restant nog open. Overigens hoeft FC Den Haag niet bang te zijn dat Starlift daar op korte termijn problemen over gaat maken. Zo ver gaan we niet."
 
 
FC Den Haag heeft de inkomsten van de transfers van Remco Boere (naar AA Gent) en Joop Lankhaar (naar Racing Mechelen) in hoofdzaak moeten aanwenden voor het aflossen van langlopende schulden. Zo'n vier ton is als aflossing naar de bank gegaan, twee ton is besteed ter dekking van de exploitatie en ruim 150.000 gulden is in de kas van de club terecht gekomen. 
 
 
Voorzitter Hans Walraven toonde zich teleurgesteld in het besluit van zijn penningmeester. Walraven: "Ik had verwacht dat Van Muijen het seizoen zou afmaken. Nu brengt hij ons direct in de problemen. Mede omdat we hem al geruime tijd niet op de vergaderingen haaden gezien, ben ik geschrokken van de door hem naar voren gebrachte financiële situatie. Ik had het graag iets eerder willen vernemen. Er heerst nu een soort van verslagenheid in me."