Datum plaatsing: 06-06-1944 12:41:00

Jubileumwedstrijd Lugdunum-ADO

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum ontving Lugdunum een sterke ADO-combinatle, waarin o.a. Neuteboom en De Heer van de partij waren.

Voor het begin werd het Lugdunum-bestuur van A.D.O.-zijde gehuldigd, waarbij bloemen werden aangeboden. De Leidenaars gaven A.D.O. zeer goed partij, waarbij in het bijzonder de Leidse achterhoede opviel.

Na wederzijde goed opgezette aanvallen wist De Heer A.D.O. de leiding te geven met een fraai schot. Bij een tegenaanval van Lugdunum zagen wij Mizée fraai inkoppen, doch de jonge Haagse doelman redde fraai en bij het wegwerken kwam de bal In het bezit van Strijk, die, hoewel in moeilijke positie, hard inschoot.

Na rust ondervonden beide ploegen veel last van de wind, doch desondanks werd er vrij aardig gecombineerd. Eerst werd A.D.O. een strafschop toegewezen wegens hands, welke De Heer inschoot (1-2). Enkele minuten later scoorde v. d. Heijden uit een strafschop den gelijkmaker. Daarna kwam Lugdunum goed opzetten en spoedig had v. d, Heijden opnieuw succes, door een goede voorzet van Mizée onhoudbaar in te schieten.

Gesteund door de wind, volgden verschillende goede aanvallen van A.D.O., waaruit Piet Eversteyn kort achter elkaar tweemaal wist te scoren, waardoor de stand op 3-4 werd gebracht. Enkele ogenblikken later kwam het einde.