Datum plaatsing: 26-05-2017 23:16:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Twente

Vanavond werd de laatste wedstrijd van het seizoen Vrouwenvoetbal gespeeld.

De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van zeven ADO Den Haag speelsters. Ook keeperstrainer Gert Jan Dupon neemt na 10 jaren afscheid van ADO Den Haag.

Bij FC Twente speelden twee oud ADO Den Haag speelsters mee: keepster Barbara Lorsheyd, die overigens volgend seizoen weer bij ADO Den Haag in dienst treedt, en Renate Jansen.

FC Twente was voor de wedstrijd al zeker van de tweede plaats in de Eredivisie Vrouwen. Voor ADO Den Haag stond er nog wel wat op het spel. Het team van Arend Regeer heeft nog minimaal een punt nodig om de derde plaats van de ranglijst, die momenteel door PSV wordt ingenomen, in te kunnen nemen. PSV zou dan vanavond wel van Ajax moeten verliezen.

Bijkomend detail: het was de laatste competitiewedstrijd waar de naam van Kyocera het stadion sierde.

Vanwege de tropische warmte vandaag werd de wedstrijd halverwege de eerste helft even onderbroken voor een drinkpauze.

De eerste helft van de wedstrijd was er één om snel te vergeten. ADO Den Haag kwam er amper aan te pas en moest in de 15e minuut al een tegendoelpunt incasseren. FC Twente had overmacht en het was een wonder dat de rust met de 0-1 stand werd ingegaan, want de Tukkers hadden met gemak nog een paar keer kunnen scoren, de kansen daarop werden echter niet verzilverd.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Kansen waren er over en weer, maar het was toch Twente die weer scoorde. In de 56e minuut werd het 0-2 door Renate Jansen.
Voor ADO Den Haag was het vooral de volgend jaar naar Ajax vertrekkende Lindsey Keizersweerd die de voorsprong van FC Twente kon verkleinen, maar FC Twente keepster Barbara Lorsheyd wist dat keer op keer te voorkomen.
Vlak voor het Haags kwartiertje wisselden zowel FC Twente als ADO Den Haag hun keepster, als een publiekswissel aangezien beide keepsters bij hun club vertrekken. Het mooie is dus dat FC Twente keepster Barbara Lorsheyd volgend seizoen weer terug op het oude nest komt bij ADO Den Haag.

ADO Den Haag trok na het Haags kwartiertje de wedstrijd naar zich toe en wist de stand tot 1-2 terug te brengen door een hakballetje van Marthe van Erk. Daar bleef het bij, zodat de wedstrijd met 1-2 eindigde.

Helaas geen drie punten in deze laatste wedstrijd. ADO Den Haag blijft op de gedeelde derde plaats met PSV staan, waarbij PSV een beter doelsaldo heeft.

Na de wedstrijd werd er uitgebreid afscheid genomen van de vertrekkende speelsters Jennifer Vreugdenhil, Helene Heemskerk, Michelle Vrieling, Lindsey Keizerweerd, Mijke Roelfsema, Isa Pothof, Jessie van Leeuwen en keeperstrainer Gert Jan Dupon.