volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 16 15 0 1 45
2 AJA 16 14 1 1 43
3 FEY 16 11 2 3 35
4 UTR 16 8 4 4 28
5 AZA 16 7 4 5 25
6 VIT 16 7 4 5 25
7 HER 16 7 2 7 23
8 HEE 16 5 5 6 20
9 VVV 16 5 5 6 20
10 FOR 16 5 4 7 19
11 ADO 16 5 4 7 19
12 EMM 16 4 5 7 17
13 WII 16 4 4 8 16
14 EXC 16 4 4 8 16
15 ZWO 16 4 3 9 15
16 GRO 16 4 2 10 14
17 NAC 16 3 3 10 12
18 GRA 16 3 2 11 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 03-05-2017 16:28:00

El Khayati: 'Ik ben geen speler van 15 miljoen, ik wil alleen voetballen'


Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat kan wel de beste omschrijving zijn van wat menig club tijdens de wintertransferperiode doormaakt. Dat gold afgelopen winter ook voor ADO Den Haag. Diverse nieuwe spelers werden aan de selectie van de degradatiekandidaat toegevoegd.


Naseer El Khayati, ADO Den Haag, eredivisie, Sparta rotterdamTekst: Glenn Duijzer
 
 
Daaronder ook de grote onbekende van het Engelse Queens Park Rangers: Nassar El Khayati. Geboren in Rotterdam maar niet bekend van het Nederlandse voetbal. Dat klopt ook want El Khayati heeft alleen een tiental wedstrijden gespeeld voor FC Den Bosch. Bij PSV (jeugd) en NAC Breda (reserveteam) kwam hij niet voor het eerste elftal uit. Via Cyprus en Kozakken Boys eindigde El Khayati in Engeland. Toen kwam zijn carrière pas echt op gang. ADO Den Haag huurt de speler tot de zomer van de ploeg uit Londen en El Khayati speelt de laatste weken in de vorm van zijn leven.
 
 
Je scoort er lekker op los de laatste weken. Was die tegen Sparta de mooiste goal die je ooit hebt gescoord?
"Ik heb vorig seizoen bij QPR denk ik mijn mooiste goal ooit gemaakt. Dat was wel de enige dat seizoen in de Championship. Van links naar binnenkomen en dan schieten, maar de treffer tegen Sparta zat er ook wel mooi in."
 
 
Was het de intentie om die bal zo te plaatsen?
"Het was een schot op goal, dus ja. Toen ik de bal van Duplan kreeg, keek ik om mij heen en zag dat ik vrij stond. Daardoor kon ik mooi open draaien en vol voor het schot gaan. Uiteindelijk ging de bal er lekker in."
 
 
De bal ging wel via de paal in het doel. Was je niet bang dat hij via de paal er weer uit zou komen?
"Toen de bal tegen de paal kwam, hoopte ik wel dat hij naar links zou gaan en dat gebeurde uiteindelijk ook. Maar toen ik het schot plaatste, denk je niet na of de bal op de paal komt of erin gaat. Ik schoot met volle overtuiging en ging er gewoon vanuit dat hij erin zou gaan."
 
 
Achteraf de winnende goal. Je bent de laatste weken wel belangrijk voor ADO Den Haag.
"Het belangrijkste tegen Sparta was het feit dat we drie punten pakten en ons daarmee veilig speelden. Misschien lijkt het, door die treffers, dat ik naar ADO Den Haag ben gekomen om de redder te zijn, maar dat is niet zo. We hebben het met de gehele selectie en technische staf gedaan. De trainerswissel die goed heeft uitgepakt. Uiteindelijk doen we het allemaal samen. Dat ik daarin een aandeel heb met die treffer waardoor de club zich veilig speelt, is dan alleen maar mooi."
 
 
Je vindt het zelf niet, maar gezien je bijdrage aan handhaving van ADO Den Haag, lijkt het er wel op dat je de redder van de club bent.
"Als jullie dat vinden, dan is dat misschien wel zo. Voor mijn gevoel is dat in ieder geval niet zo. We trainen dagelijks samen als team. We stellen samen een strijdplan op voor de wedstrijd. Dan is het eigenlijk niet belangrijk wie de pass of de assist geeft of de goal maakt. We doen het samen."
 
 
Heb je als geboren Rotterdammer een zwak voor Sparta?
"Het is niet mijn favoriete club, maar zeker wel een club waarvan ik hoop dat ze in de Eredivisie blijven. Ik woon op een kwartiertje van Het Kasteel. Sparta is een geweldige club met een geweldige historie en zoals ik al zei, ik hoop dat de club erin blijf."
 
 
Heb je geen extra gevoelens bij die treffer behalve dan de blijdschap voor de handhaving van ADO Den Haag?
"Ik had wel zeker extra gevoelens bij die treffer. Ergens in mijn jeugdjaren werd ik door Sparta te licht bevonden. Een jaar later werd ik gescout door PSV. Destijds was ik best teleurgesteld dat ik niet goed genoeg was voor Sparta. Het is mooi dat ik dan tien jaar later een winnende treffer op Het Kasteel scoor tegen Sparta."
 
 
Je wordt gehuurd van Queens Park Rangers. Hoe houden zei zich op de hoogte van jouw ontwikkelingen?
"Tegen Roda JC is de Technisch Directeur komen kijken. Tegen PSV kwam de scout van QPR kijken. Maar eerlijk gezegd hou ik mij daar niet zoveel mee bezig. Ik wil gewoon lekker voetballen. Daar ben ik voor naar ADO Den Haag gekomen."
 
 
Maar uiteindelijk moet je in de zomer wel terug naar Londen!
"Dat klopt, ik moet ook terug. Maar ik ben niet de persoon die na een goede verhuurperiode er vanuit gaat dat ik in de basis bij QPR ga starten. Ik wil eerst een goed gesprek met de trainer, want speeltijd is altijd het belangrijkste."
 
 

Naseer El Khayati, ADO Den Haag

 
Je laat bij ADO Den Haag wel zien wat je mogelijkheden zijn? Je bent een aankoop van Hasselbaink en niet van deze trainer.
"Door het succes wat wij samen bij Burton Albion hadden geboekt, kwam ik in de kielzog van Hasselbaink mee naar QPR. Ik werd bij Burton uitgeroepen als beste speler van het seizoen. Daar heb ik de transfer mee verdiend. QPR heeft nu een nieuwe trainer (Ian Holloway – red.) en daar moet ik mijn kwaliteiten weer aan tonen. Maar in de voetbalwereld kan het heel snel gaan. Ik ben geen speler met een waarde van vijftien miljoen euro. Als ik bij een andere club meer kan spelen, dan sta ik daar zeker voor open."
 
 
Als we eens terug kijken op je carrière. Je hebt gespeeld in België en Cyprus.
"Ik heb nooit in België gevoetbald. Dat staat ergens op internet, maar is pertinent niet waar. Bij Olympiakos Nicosia heb ik wel onder contract gestaan. Maar nooit een wedstrijd gespeeld. Je kent die verhalen wel van Cyprus over spelers die geen salaris ontvingen. Ik had een contract voor twee seizoen getekend, maar was alweer snel weg, omdat de financiële afspraken niet werden nagekomen. We hadden een voorbereiding van meer dan acht weken. Via de FIFA kun je het contract laten ontbinden als je drie maanden geen salaris hebt ontvangen. Dat heb ik dus laten doen."
 
 
Hoe kijk je nu terug op de afgelopen weken?
"Met een goed gevoel. Vooral nadat ik mijn vorm weer had hervonden. We gaan gewoon verder en ik kan nog veel meer. Bij welke club weet ik nu nog niet, maar wel op dezelfde positie op het veld als ik nu heb."