Datum plaatsing: 23-04-2017 17:09:00

Verslag en foto´s: ADO Den Haag speelt zich veilig bij Sparta: 0-1

ADO Den Haag heeft zich in een onwaarschijnlijke serie veilig gespeeld. Op Spangen werd het 0-1 waardoor ADO Den Haag twee wedstrijden voor het einde zich veilig heeft gespeeld. Hulde voor Alfons Groenendijk die de juiste mannen wist neer te zetten en het vertrouwen wist terug te brengen!

Door de uitslagen van gisteravond was al duidelijk dat ADO Den Haag zich bij winst veilig zou spelen en ook volgend jaar weer in de Eredivisie gespeeld zou worden. Gesteund door het uitverkochte uitvak begon ADO Den Haag dan ook vol overtuiging aan de wedstrijd.

ADO Den Haag speelt ondertussen zelfverzekerd en met zelfvertrouwen. De spelers die voor ADO echt belangrijk zijn, maar door Petrovic week in, week uit gepasseerd waren, komen iedere week beter in hun vel. En dan hebben we het over Havenaar, Duplan en Bakker. Daarbij had Petrovic niet de beschikking over de lang gebleseerde Malone en Meijers. De as van de spelers die een waanzinnoge serie hebben neergezet nadat iedereen de hoop had opgegeven.

ADO begon dus goed en had voetballend overwicht. Het lukte Sparta niet om te 'stormen' omdat ADO gewoon lekker speelde. dat betaalde zich al snel uit in een prachtige goal. El Khayati kreeg op 25 meter afstand van de goal de bal, speelde zich vrij en plaatste de bal via de kruising prachtig achter de lijn: 0-1 in de tiende minuut.

Daarna kreeg ADO kans op meer. Becker speelde in de eerste helft een goede wedstrijd en wist een aantal mooie voorzetten te creeeren. De belangrijkste was op Havenaar. Die had een haags record kunnen vestigen door 6 wedstrijden op rij te scoren en daarmee 'old timer' Lex Schoenmaker te passeren. In plaats van laag inkoppen, probeerde hij echter de bal in te te tikken en de bal ging hoog over.En, alhoewel we Mike alles gunnen, is het misschien nog wel mooier dat Schoenmaker dat record nog even vasthoudt :)

Vlak daarna maakte Sparta twee keer op rij hands in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Hichler woof beide weg als onopzettelijk. Omdat we vandaag wonnen, maakt het allemaal weinig uit, maar opmerkelijk was het zeker, vooral omdat ervoor Mike Havenaar twee keer in het strafschopgebied werd gehinderd en ook dat niet als opzettelijk werd beoordeeld.

ADO Den Haag haalde dus met 0-1 de rust en na de rust kwam Sparta beter uit de verf. ADO Den Haag kreeg de bal niet meer overgespeeld en Sparta ging drukken. Al te veel grote kansen leverde het niet op, maar tot twee keer toe wist ADO Den Haag toch maar met de hakken over sloot geen tegengoal te incasseren. Daar stond aan ADO zijde weinig tegenover. Alleen Ebuehi (die een sterke wedstrijd speelde) had een grote kans na een mooie aanval. Zijn kans ging echter net  voorlangs.

De 0-1 werd de eindstand en daarmee is ADO Den Haag zeker van weer een jaar eredivisie. Een zeer knappe prestatie, want de club en de ploeg leek opgegeven na de uitwedstrijd en nederlaag tegen Go Ahead Eagles.
Nu is het tijd om die zekerheid op sportief gebied uit te laten betalen in financiele zekerheid met sponsors en met nieuwe contracten met spelers.

Voor nu resten ons nog twee wedstrijden: uit tegen Heracles en dan eindigen we het seizoen ongewtijfeld in een uitverkocht huis tegen Excelsior. Het Excelsior van Mike van Duinen, oud spits van ADO, die vandaag met het uitvak mee was naar Sparta. Klasse!