Datum plaatsing: 15-04-2017 23:22:00

Verslag en foto's: ADO pakt punt tegen PSV

ADO Den Haag speelde zaterdagavond, na de succesvolle vorige week met 3 gewonnen wedstrijden, thuis tegen regerend landskampioen PSV.

Trainer Fons Groenendijk had 1 wijziging ten opzichte van de wedstrijd vorige week tegen FC Groningen in het elftal uitgevoerd. Donny Gorter werd op de plek van de geblesseerde Danny Bakker gezet.

Bij PSV werd topscorer en aanvoerder Luc de Jong gepasseerd, hij moest op de bank beginnen.

In de eerste helft domineerde PSV en kwam ADO er bijna niet aan te pas. Propper wist in de 7e minuut zijn club op voorsprong te zetten en het zag er door het kwaliteitsverschil naar uit dat ADO Den Haag meerdere tegendoelpunten moest incasseren. Het leek erop dat ADO teveel respect had voor de nummer drie van de ranglijst. Maar ADO kwam langzaamaan in de wedstrijd terug en in de 36e minuut kwam dan eindelijk de eerste kans voor ADO Den Haag, toen Havenaar de bal voor het inschieten had, maar net naast het doel van keeper Zoet schoot.
Dankzij prima reddingen van Robert Zwinkels werd de rust maar met een 0-1 achterstand ingegaan.

ADO ging de tweede helft een stuk feller in. Na vijf minuten leek Havenaar, op aangeven van Duplan, de stand gelijk te trekken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later kon Havenaar in het lege doel van PSV schieten, maar hij kreeg de bal niet goed voor zijn voeten, waardoor hij geen kracht kon zetten op de bal en het een makkie was voor Zoet om zijn doel toch schoon te houden.
Rond het Haags kwartiertje waren er kansen voor zowel ADO (Malone en Becker) als PSV, maar beide keepers wisten goed te redden. Trainer Fons Groenendijk wisselde in die fase Duplan voor Schaken, Gorter voor Fernandez en Becker voor Wolters, met 1 doel voor ogen, aanvallen! Dat resulteerde in de  87e minuut in een doelpunt toen Havenaar na een afstandsschot op het doel van Meijers, die Zoet nog wist te redden, uit de rebound de bal achter Zoet wist te koppen.
De laatste minuten was het weer ouderwets billenknijpen, maar Robert Zwinkels werd niet voor niets Man of the Match, hij wist ADO Den Haag te behoeden voor een winnend doelpunt van de bezoekers.

Een verdiend punt! ADO Den Haag is al vier wedstrijden op rij ongeslagen.  Rechtstreekse degradatie is gelukkig afgewend, maar het blijft toch nog even spannend in de kelder van de eredivisie, omdat Roda JC en Excelsior vanavond beiden 3 punten pakten.

Volgende week zondag gaat ADO op bezoek bij Sparta dat vanavond uit verloor tegen Roda JC. In die wedstrijd viel Brogno de topscorer van de Rotterdamse club geblesseerd uit, hij volgende week waarschijnlijk niet in actie kunnen komen.