volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 26 21 4 1 67
2 AJA 26 20 2 4 62
3 FEY 26 14 5 7 47
4 AZA 26 14 5 7 47
5 UTR 26 11 7 8 40
6 VIT 26 11 7 8 40
7 HER 26 12 3 11 39
8 GRO 26 10 5 11 35
9 WII 26 10 4 12 34
10 HEE 26 8 9 9 33
11 VVV 26 9 5 12 32
12 ZWO 26 8 5 13 29
13 FOR 26 8 5 13 29
14 ADO 26 7 7 12 28
15 EXC 26 7 5 14 26
16 GRA 26 7 4 15 25
17 EMM 26 6 7 13 25
18 NAC 26 4 5 17 17
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 11-04-2017 15:54:00

Mattijs Manders positiever over toekomst met United Vansen


Algemeen Directeur Matthijs Manders, die sinds medio april 2016 weer werkzaam is bij ADO Den Haag (hij was in het verleden al eerder actief bij de Haagse BVO), is een stuk positiever over de samenwerking met de Chinese grootaandeelhouder United Vansen dan een maand of vier geleden.


door Rob Blankenstein 
 
 
Na afloop van met winst afgesloten wedstrijd zaterdagavond in het Kyocera Stadion tegen FC Groningen liet Manders onder meer optekenen dat het bezoek zeer recent aan China, waarbij ook Ben Knüppe (de door de ondernemingskamer aangestelde interim voorzitter van de RVC) en Job van der Have (interim beheerder van de ADO-aandelen UVS) aanwezig waren, in een prettige sfeer verlopen is. Van weerskanten is duidelijk de intentie aanwezig om de komende jaren de samenwerking verder uit te bouwen, zonder dat Manders overigens toezeggingen heeft gekregen dat er opnieuw daadwerkelijk geïnvesteerd gaat worden door UVS in ADO Den Haag.
 
 
Gesprekken
De gesprekken kennen momenteel een voortgang in Den Haag, want een delegatie van UVS is momenteel in Nederland en was zaterdagavond ook getuige van de 4-3 winst op FC Groningen. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang de vertegenwoordigers onder leiding van Terry Wang (zoon van Wang Hui) in Den Haag zullen verblijven.
 
Verder liet Manders weten dat de samenwerking met UVS zich met name ook moet vertalen in het uitwisselen van kennis en kunde, waarbij het ook de bedoeling is dat Chinese spelers stage gaan lopen bij de Haagse club. Of het spelers zijn die dit gaan doen op De Aftrap of bij de hoofdmacht van de Haagse BVO is nog niet duidelijk. De insteek is wel om op dit aspect de samenwerking te intensiveren.
 
 
China
Voor wat betreft het verhaal van het ‘ophouden van de eigen broek’ gaf de Algemeen Directeur aan dat dit nog altijd het uitgangspunt is en zal blijven en dat er zeker nu gekeken gaat worden naar de commerciële mogelijkheden voor ADO. Met name in China zelf, waar volgens Manders de naam ADO na Ajax en Feyenoord het meest valt in de media. Naast het uitbaten van deze mogelijkheden in China moeten ook de commerciële contacten hier in de regio, zeker in de Bollenstreek en het Westland, geïntensiveerd gaan worden, met name ook richting het MKB.
 
 
Begroting
De begroting voor het komende seizoen zal weer komen te liggen tussen de 14 en 16 miljoen euro. Manders wenst voor wat betreft de cijfers die onlangs via de Gemeente naar buiten zijn gekomen (ADO stevent af op een tekort van 3,5 miljoen euro) wel een kanttekening te plaatsen, omdat deze cijfers gebaseerd zijn op ‘oude’ gegevens, maar dat het wel zo is dat er een behoorlijke uitdaging ligt om weer zwarte cijfers te gaan schijven. Dat zal zeker nog een aantal jaren in beslag gaan nemen.
 
 
Spelersgroep
Met welke spelersgroep de Haagse BVO het komende seizoen de sportieve strijd aan kan gaan gebaseerd op het financiële plaatje, is nog ongewis. Wel is duidelijk dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien en er niet meer mogelijk is wat nog niet zo lang geleden wel ‘mogelijk’ was en waar ADO Den Haag nu mee te maken heeft om de club weer financieel gezond te krijgen. Duidelijk is ook dat de toeschouwersaantallen een impuls moeten krijgen en de inkomsten uit sponsoring in zijn algemeenheid omhoog moeten wil je sportief aan gaan haken richting het linkerrijtje. Na de winst op FC Groningen heeft Manders er alle vertrouwen in dat het Eredivisieschap gecontinueerd gaat worden en er dus gewerkt kan gaan worden aan de selectie voor het nieuwe seizoen, waarbij met name Jeffry van As nu gesprekken kan gaan voeren met de spelers uit de huidige selectie over het al dan niet verlengen van het verblijf in de Residentie en het voeren van gesprekken met kandidaatspelers die nu nog elders actief zijn.
 
Zoals bekend is Van As in de functie van Manager Voetbalzaken tot aan het einde van dit seizoen verbonden aan de club, maar als het aan Manders ligt dan wil hij graag door met de geboren Leidenaar.
 
 
Zestien clubs in de eredivisie?
Over de discussie die momenteel in Nederland gevoerd wordt en dan met name door de Betaald Voetbaltak van de KNVB om wellicht met ingang van het seizoen 2018/2019 de Eredivisie terug te brengen tot zestien clubs, is Manders vrij duidelijk en stellig dat ADO Den Haag hier beslist niet in mee zal gaan en dus tegen zal stemmen. Wel ziet hij meer in een uitbreiding naar twintig clubs waar bijvoorbeeld Gert Jan Verbeek (trainer/coach van Vfl. Bochum) een fel voorstander van is en dan refereert Manders aan de competitieopzet in Engeland, Italië en Spanje en juicht het aantal extra duels juist toe. Hij vindt dat we hier in Nederland te veel ‘zeuren’ waar het gaat om de belastbaarheid van spelers indien men eens een keer driemaal per week in actie moet komen.