Datum plaatsing: 05-04-2017 22:52:00

Foto's en verslag: Willem II - ADO Den Haag 1-2

ADO Den Haag heeft zeer goede zaken gedaan in Tilburg. Al was de overwinning niet terecht: drie punten leverde het wel op. El Khayati en Havenaar scoorden voor ADO Den Haag. Robert Zwinkels redde de punten!

Alfons Groenendijk liet na de winst tegen Roda JC zijn selectie staan en dat betekende dus dat Tommie Beugelsdijk voor het eerst sinds tijden genoegen moest nemen met een plek op de bank, El Khayati greep zondag tegen Roda al zijn kans, en bevestigde die keuze ook vandaag weer: hij was een van de uitblinkers.  Gorter zal even op de bank moeten gaan plaatsnemen waarschijnlijk....

Willem II startte fel. ADO Den Haag leek te schrikken van de felheid van Willem II en moest gelijk een aantal grote kansen toelaten. Mike Havenaar vergat Oulare te dekken en die kon daardoor bijna inkoppen. Pas na een minuut of tien luwde de storm en kwam ADO aan voetballen toe.
Prompt bleek dat we dat dus ook kunnen en dat werd al vrij snel beloond door een prachtige goal van El Khayati. Hij kapte - na een voorzet van Duplan- zijn tegenstander uit en scoorde prachtig.....
Daarna speelde ADO eigenlijk lekker en was er niks aan de hand. Totdat Robert Zwinkels voor het eerst dit seizoen een slippertje maakte. Op het slechte veld van Willem II gleed hij uit en liet daarna de bal los, waardoor Willem II ongehinderd de 1-1 kon intikken.
Toch bleef ADO goed spelen en bleef de beloning niet uit: Havenaar scoorde weer ouderwets nog voor rust de 1-2.

Na rust was er eigenlijk aanvallend niks goeds meer bij ADO. De spitsen hielden de bal niet meer vast. Becker speelde zondag nog een fantastische wedstrijd maar grossierde in de tweede helft weer in balverlies. Ook Mike kon geen bal voorin vasthouden en daardoor werd de druk van Willem II steeds groter.

Complimenten voor de verdediging van ADO Den Haag. Bijna een hele helft zagen zij alleen maar lange en hoge ballen op zich af komen en het lukte ze om  - met hangen en wurgen- niet kopje onder te gaan.
De belangrijkste speler was - weer- Robert Zwinkels. Vorige wedstrijden blonk hij al uit en deze wedstrijd maakte hij dus voor het eerst een foutje. Hij maakte dat echter ruimschoots goed door overal bij te zitten. Willem II had drie honderd procent kansen, maar iedere keer was daar weer Zwinkels. Onze favoriete Westlander lijkt het seizoen te redden. En dat verdient hij. Onze clubman.Alleen al voor hem moeten we erin blijven!