volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 31-03-2017 08:23:00

Eerst handhaven, dan pas tekenen


Malone zet ADO bij contractonderhandeling in wachtkamer

ADO Den Haag is volop bezig met de selectie voor volgend seizoen. Dat valt echter niet mee in een periode waarin het strijdt tegen degradatie.


Door Wietse DijkstraADO Den Haag, AZ, eredivisie


Op de lijst van spelers die de club langer aan zich wil binden, staat de naam van Dion Malone bovenaan. De 28-jarige middenvelder zat deze week weer om de tafel met  manager voetbalzaken Jeffrey van As. "Het was een goed gesprek", aldus Malone. Hij is dit jaar ijzersterk teruggekomen, nadat hij maandenlang moest toekijken vanwege een slepende spierblessure. "Het is sowieso positief dat ADO met me verder wil.'


Maar Malone, bezig aan zijn vijfde seizoen in Den Haag, heeft de club voorlopig in de wachtkamer gezet. "Ik sta open voor een langer verblijf hier. Dat heb ik ook al eerder uitgesproken. Maar om concreet te worden is het nog te vroeg. We vechten tegen degradatie en dat staat zowel bij de club als bij mij voorop."


Malone is een van de dertien spelers bij ADO (zie kader) met een aflopend contract. Dat waren er zelfs veertien, maar de verbintenis van de hondstrouwe doelman Robert Zwinkels is onlangs weer automatisch met een jaar verlengd. Nog eens twaalf spelers hebben na deze zomer nog maar een jaar te gaan in Den Haag.

Het zijn drukke tijden voor Van As, die met verschillende scenario's rekening moet houden. Hij weet dat hij met een groot aantal spelers niet verder hoeft te praten als ADO degradeert. Ook Malone is alleen geïnteresseerd in een nieuw contract als hij op het hoogste niveau kan blijven spelen. "Daar moeten we met z'n allen voor strijden. Er komen nu heel belangrijke wedstrijden aan. Over tweeënhalve week hebben we veel meer duidelijkheid over onze positie."


Het is niet de eerste keer dat Malone de tijd neemt om over zijn toekomst na te denken. "Twee jaar geleden heb ik verlengd met twee jaar. Toen zat ik ook te twijfelen. Is dit misschien de tijd om een stap te maken of wil ik toch blijven? Maar ik had een goed gevoel en heb verlengd. Ik heb nu ook een goed gevoel."

Prioriteiten
Met drie belangrijke wedstrijden (Roda JC-thuis, Willem II-uit en FC Groningen-thuis) in zes dagen heeft Malone andere prioriteiten. "Ik ben lang geblesseerd geweest en ben blij dat ik nu weer op het veld sta. Daar focus ik op. Ik heb voor mezelf bewust de keuze gemaakt om niet al over andere dingen na te denken. Ik richt me nu puur op het voetbal en wil met ADO in de eredivisie blijven. Daar hebben ze bij de club ook begrip voor."

DRUK IN GESPREK
Robert Zwinkels - met 1 Jaar verlengd
Dione Malone  -  kan 3 jaar (+optie 1 jaar) bijtekenen
Rody de Boer  -  kan 3 jaar (+optie 1 jaar) bijtekenen
Kevin Jansen  -  kan 1 jaar (+optie 2 jaar) bijtekenen
Gervan Kasteneer  -  is de club nog mee in gesprek
Tom Trybull  -  nog niet mee gesproken
Ruben Schaken  -  nog niet mee gesproken
Donny Gorter  -  wordt later mee gesproken
Guyon Fernadez  -  wordt later mee gesproken
Abel Tamata   -  wordt later mee gesproken
Randy Wolter  -  gehuurd, aflopend contract bij GAE
Masser El Khayati  -  gehuurd, doorlopend contract bij QPR
Wilfried Kanon  -  krijgt geen nieuw contract.
Jerdy Schouten  -  krijgt (nog) geen nieuw contract.


Malone, Rody de Boer en Kevin Jansen hebben inmiddels een concrete aanbieding op zak. Gesprekken met Gervane Kastaneer, Tom Trybull en Ruben Schaken staan op de rol. Met de vijf spelers die in de winterstop zijn gehaald (Donny Gorter, Guyon Fernandez, Abel Tamata, Randy Wolters en Nasser El Khayati) was al afgesproken om pas aan het einde van het seizoen te praten.

Van Wilfried Kanon neemt de club na dit seizoen afscheid. Als niet- EU-speler drukt de Ivoriaan met zijn salaris te zwaar op de begroting. Ook Jerdy Schouten vertrekt naar alle waarschijnlijkheid. De 20-jarige middenvelder, die vooral de bank bezet, komt niet in aanmerking voor een contract. Van As. "Het lijkt ons voor zijn ontwikkeling beter als hij wekelijks gaat spelen in de eerste divisie."