volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 21-03-2017 16:00:00

Aaron Meijers: 'Deze nederlaag is best wel een tikje'


Het is niet toevallig dat de wederopstanding van ADO Den Haag gelijk viel met de terugkeer van linkerverdediger Aaron Meijers. De ervaring van de verdediger werd gemist na zijn blessure.


door Glenn Duijzer

Aaron Meijers: "Deze nederlaag is best wel een tikje", ADO Den Haag
Uiteindelijk kreeg de club er niet vijf nieuwe spelers bij, maar zeven. Naast Meijers was dat ook middenvelder Malone. Tegen AZ lukte het Meijers niet om zijn bekende rushes langs de linkerkant uit te voeren. Daarvoor zetten de Alkmaarders teveel druk. Na dat duel in Alkmaar sprak Haaglanden Voetbal ook met Aaron Meijers.


Vooraf werd nog gezegd, als ADO Den Haag een punt kan pakken bij FC Utrecht, dan moet dat ik Alkmaar bij AZ ook mogelijk zijn. Van het spel tegen FC Utrecht was echter niets terug te zien.
"Dat klopt. Het was wel de intentie om zo te spelen, maar dat lukte niet. Alles wat toen goed ging, liep nu mis."Wat is daar dan de oorzaak van?
"We moeten vooral naar onszelf kijken. AZ heeft natuurlijk een goede ploeg, maar we waren iedere keer te laat. Ook de communicatie verliep niet goed, waardoor we niet in ons spel kwamen."

Het zag er allemaal tam uit. De vechtlust, die er de laatste weken juist wel was, ontbrak nu.
"Dat kwam omdat we niet in ons spel kwamen. Daardoor lijkt het net of de vechtlust er niet was. We hebben als team hebben."


De eerste klap was de 1-0 al na zeven minuten. Dan heb je toch nog alle tijd om te herstellen?
"We waren te naïef om steeds maar die ruimte weg te geven. Daardoor wist AZ voor rust nog twee keer te scoren. We wisten het niet om te buigen."


Het werd na rust al snel 4-0. Was dat het moment dat je aan Roda begon te denken? Dus opletten dat je niet geblesseerd raakt of een gele kaart pakt?
"Dat was wel het moment. Dan let je wel op dat je geen domme dingen meer doet. Dat is het enige waar je nog aan denkt tegen het einde van de wedstrijd."


Is dit een tikje of een klap die AZ uitdeelde?
"Het is best wel een tikje. We hadden de gedachte dat er best wel wat te halen was in Alkmaar. Dat we dan zo voor de dag komen, dat is best wel een tikje."
Aaron Meijers: "Deze nederlaag is best wel een tikje", ADO Den Haag
Hoe kijk je nu tegen het vrije weekend aan? Is dat een plus- of minpunt?
"Wedstrijden tegen concurrenten zijn altijd heel belangrijk en daar krijgen we er de komende periode een aantal van. Normaal gesproken wil je na zo’n slechte wedstrijd direct in actie komen om het te herstellen. Maar misschien is het nu wel gunstig dat we twee weken rustig richting Roda JC kunnen werken."

De aftrap was zondag om kwart voor vijf, als laatste in deze speelronde. Dan weet je eigenlijk al wat je concurrenten hebben gedaan. Neem je die gedachte mee het veld in?
"Ik moet eerlijk zijn dat ik niet wist wat Excelsior en Eagles hadden gedaan. Ik wist de uitslagen van gisteren wel. Maar die van de wedstrijd voor ons wist ik nog niet. Dat hoeft ook niet. Ik ben dan alleen met onze wedstrijd bezig. Wij moeten van onszelf uitgaan en dan maakt het niet uit wat de concurrenten doen. Achteraf wil ik het natuurlijk wel weten, maar vooraf interesseert het mij niet. Ik vraag daar ook bewust niet naar. Als iemand de uitslag had verteld, dan had ik het voor kennisgeving aangenomen. Ik ben helemaal gefocust op mijn eigen wedstrijd."

 

Een gewetensvraag voor de aanvoerder. Wie haalde tegen AZ wel zijn normale niveau?
"Ik denk eigenlijk niemand, of had jij wel een naam in gedachte? De trainer gaf in de rust al aan dat iedereen onder de maat speelde. Daar had hij ook gelijk in. ADO kan het zich niet permitteren dat iedereen onder de maat is. Nu was dat zo en hebben wij elkaar in de steek gelaten tijdens de wedstrijd."

Misschien kan dan de laatste conclusie getrokken worden: Er kan beter collectief gefaald worden tegen AZ dan tegen Roda JC!
"Absoluut!"

Aaron Meijers: "Deze nederlaag is best wel een tikje", ADO Den Haag