Datum plaatsing: 05-03-2017 16:32:00

Verslag+foto's:Missers arbitrage zorgen voor puntverlies ADO bij FC Utrecht

Dubbele gevoelens na de wedstrijd tegen FC Utrecht. ADO Den Haag is blij met het verdiende punt. En tegelijkertijd werd een 100% strafschop niet aan ADO Den Haag gegeven en had Jansen van FC Utrecht met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd moeten worden.

Eerder deze week plaatsten we het al op onze instagram account: onder scheidsrechter Gozubuyuk wint maar 17,6% van de uitploegen een wedstrijd. Alleen onder scheidsrechters Manschot en van der Graaf winnen uitploegen nog wat minder.

ADO Den Haag heeft de afgelopen wedstrijden goed gevoel getankt. En dat was nodig voor de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Zij verdedigden hun vierde plek en zijn in gevecht om een directe Europese plaatsing.

De wedstrijd verliep zoals vooraf verwacht. ADO Den Haag vechtend voor elke meter en compact spelend. FC Utrecht probeerde ADO Den Haag voetballend het moeilijk te maken, maar daar slaagden ze maar moeizaam in. Vooral het middenveld met Bakker, Malone en Gorter stond als een huis en won veel duels. Duplan kreeg daardoor ook weer meer ruimte om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Langzamerhand zien we de oude Duplan terugkomen.

ADO Den Haag kwam op voorsprong nadat oud ADO Den Haag speler Leeuwin de bal knullig verspeelde. omdat Malone druk zette. Diezelfde Malone kon doorlopen met de bal en kiezen om af te spelen op Fernandez of zelf schieten. Hij deed het laatste en schoot keurig de 0-1 in. Het publiek in Utrecht begon daarna al snel te morren. ADO had het daarna af moeten maken.
Eerst vergat Fernandez af te spelen op Duplan waardoor hij niet kon scoren. Daarna was het Schaken die ook voor eigen gewin koos in plaats van af te spelen op Fernandez die vrij voor de goal liep.
En na deze kansen was het natuurlijk dubbel zuur dat FC Utrecht heel knullig op 1-1 kwam.   Zwinkels had misschien uit zijn goal moeten komen, maar zowel Bakker als Beugelsdijk lieten een voorzet lopen die Civkovic makkelijk in kon tikken.

Vlak voor rust was dan het moment waar het om ging. Voor de ogen van alles en iedereen werd Fernandez door van der Meer in het strafschopgebied neergeschopt. een duizend procent penalty die niet gegeven werd.
Daardoor gingen beide ploegen met een 1-1 de rust in.

Na de rust kwam Havenaar in de ploeg voor Fernandez omdat scheidsrechter Gozyubuyuk aan Groenendijk kwam vertellen dat hij hem er maar uit moest halen omdat hij wegens praten op het randje van een rode kaart zat.
ADO Den Haag kwam er in de tweede helft nauwelijks meer aan te pas, maar toch kreeg FC Utrecht maar een kans. In de 47e minuut schoot Ayoup vanaf 25 meter hard op de lat. Daarna was er vooral veel druk en spanning, maar weinig echte kansen.
En dan het laatste waar we over mopperen: in de tweede helft had Jansen duidelijk zijn tweede kaart moeten krijgen. Ook die werd niet gegeven. En zo houdt Gozubuyuk zijn eigen statistieken in stand en hopen we maar hem tijdens onze volgende thuiswedstrijd als leidsman te krijgen!

Al met al: een punt is een punt. Nu moeten we  volgende week thuis tegen NEC  zorgen voor drie punten.

Oh ja....en nog even een extra applausje voor de bijna 350 haagse supporters die in de Galgenwaard de sfeer bepaalden!