Datum plaatsing: 18-02-2017 19:16:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO Den Haag - SC Heerenveen

De Haagse voetbalvrouwen speelden zaterdagmiddag thuis in het Kyocera stadion tegen de Friese formatie.

De dag (zaterdag) en jet tijdstip (16.00 uur) waren wat ongebruikelijk. Het heeft alles te maken met de samenvattingen die de NOS vanaf begin deze maand wekelijks van het vrouwenvoetbal is gaan uitzenden. Eén wedstrijd van de eredivisie Vrouwen wordt daardoor op zaterdag gespeeld en dit keer was het de beurt aan de formatie van Arend Regeer.

De ADO Den Haag vrouwen hebben zich vorige week door de winst op PSV voor de playoffs om het kampioenschap geplaatst en bekleedden tot afgelopen vrijdag de tweede plaats van de eredivisie vrouwen. Doordat FC Twente vrijdag van Telstar won, zakte ADO Den Haag tijdelijk even naar de derde plaats, en als ADO Den Haag vandaag drie punten zou pakken, zou het weer de tweede plek innemen.

ADO Den Haag had vanmiddag een moeilijke tegenstander in SC Heerenveen, dat op de vijfde plek van de ranglijst staat en er alles aan gelegen is om niet in de degradatiegroep te komen. SC Heerenveen kwam na ruim een half uur speeltijd op voorsprong, maar nog geen drie minuten later wist Nadine Noordam de stand gelijk te maken. Net voor rust had ADO Den Haag kans om op voorsprong te komen. Uit een vrije trap van Mijke Roelsema kopte Pia Rijsdijk centimeters naast het doel.

In de tweede helft wist Heerenveen wederom op voorsprong te komen: 1-2. Maar net als in de eerste helft wist ADO Den Haag weer snel op gelijke hoogte te komen. Lindsey Keizerweerd wist de Friese verdediging knap te omzeilen en zette de 2-2 op het scorebord.
Tien minuten later werd uit een vrije trap van Mijke Roelfsema de lat geraakt.
De wedstrijd eindigde met de gelijkstand van 2-2.

ADO Den Haag staat nu op een gedeelde tweede plek met FC Twente, wiens doelsaldo momenteel beter is.