volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
Prediction League
predictionleague
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 34 26 5 3 83
2 AJA 34 25 4 5 79
3 AZA 34 22 5 7 71
4 FEY 34 20 6 8 66
5 UTR 34 14 12 8 54
6 VIT 34 13 10 11 49
7 ADO 34 13 8 13 47
8 HEE 34 12 10 12 46
9 ZWO 34 12 8 14 44
10 HER 34 11 9 14 42
11 EXC 34 11 7 16 40
12 GRO 34 8 14 12 38
13 WII 34 10 7 17 37
14 NAC 34 9 7 18 34
15 VVV 34 7 13 14 34
16 RJC 34 8 6 20 30
17 SPA 34 7 6 21 27
18 TWE 34 5 9 20 24
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 14-12-1931 14:12:00

A.D.O. wint van Feijenoord (3-0) doelman Quax weer op dreef


De gasten kwamen met invallers; hun voorhoede slecht op schotA.D.O. komt de eer toe. het tot dusverre ongeslagen Feijenoord, met een verlies van 2 punten naar huis te hebben gestuurd, een alleszins vermeldenswaardige prestatie, welke echter eenigszins aan waarde verliest, doordat Feijenoord met een wel zeer gehavend elltal naar de Residentie was getogen. Behalve Bas Paauwe. ontbraken op het appèl. Van Heel. Dijke, Barendrecht en Burg. terwijl A.D.O. het zonder Breitner moes! stellen.

Dat de gasten hierdoor danig gehandicapt waren, blijkt wel uit bet feit. dat de voorhoede ondanks het feit. dat de rood-witten verreweg bet meest in den aanval waren, niet eenmaal bet net heeft kunnen vinden. Het schieten was slecht. terwijl bovendien de half linie, door het uitvallen van van Heel stukken minder was dan gewoonlijk, en vooral haar aanvallende taak totaal verwaardloosde. Daar kwam nog bij, dat Quax opnieuw in buitengewonen vorm was. zoodat de schoten, die nog goed waren en vooral de talrijke goede voorzetten van de beide uitstekende Feijenoordvleugels. waarvan vooral Hendriks uitblonk, door hem op sublieme wijze onschadelijk werden gemaakt.

Ook in de A.D.O.-voorhoede rammelde het geducht: Willem Tap pingelde weer te veel. terwijl ook aan die zijde veel op den keeper strande. De 3 doelpunten waarmede A.D.O. ten slotte won. waren dan ook wel meer dan de rood-groenen verdiend hadden. Ondanks al deze negatieve dingen, was het een interessante, levendige, en vooral ook spannende wedstrijd, waarin Feijenoord ongetwijfeld het beste voetbal liet zien.

    
De wedstrijd.
Onder leiding van dr. Vuylstecke stelden de ploegen zich alsvolgt op:

A.D.O.: Quax; Weber en de Groot; v. Maren. Vogel en Eembergen; Gerard Tap, v. Osch, W. Tap. de Rooy en de Korte.

Feijenoord: Van Male; Bul en B. Weber; Paauwe. de Leeuw en Van  Ooyen; Hendriks. Duinhouwer. Groenendijk, v. d. Gaag en Jongejan.

Direct na den aftrap gaat Feijenoord in een moordend tempo op het A.D.O.-doel af. Vooral de rechtervleugel der rood-witten is zeer gevaarlijk, doch de A.D.O.achterhoede weet met Quax alle aanvallen af te slaan. De sporadische aanvallen van de roodgroenen zijn echter eveneens verrassend snel. doch ook aan die zijde is de achterhoede den aanval de baas. Even krijgt A.D.O. een kans. als de gebr. Tap samen voor Bul komen te staan, doch Gerard Tap verknoeit de kans. Even later redt van Male een vliegend schot van W. Tap. Ondanks het zware en gladde terrein blijft het tempo zeer snel. waardoor het spel. ondanks vele technische tekortkomingen, zeer aantrekkelijk is.

Hoewel aan de beide zijden tal van goede aanvallen worden opgezet, waaruit meerdere fraaie kansen ontstaan, komen de beide binnentrio's herhaaldelijk aan snelheid en schotvaardigheid te kore. Had Feijenoord in deze periode een «enigszins behoorlijke schutter gehad, zou baar de overwinning niet zijn ontgaan. Trouwens. wanneer Quax in de eerste 3 kwartier ook maar iets in minder grootschen stijl had gewerkt, dan zou Feijenoord zeker ook 2 a 3 doelpunten hebben gemaakt.

Van Osch krijgt kon voor rust nog een prachtkans voor open doel op een voorzet van Gerard Tap. doch bij schoot hopeloos naast. Quax stopt achterelkaar twee goede schoten van Duinhouwer en Groenendijk, en nadat W. Tap nog een goede voorzet van Van Osch heeft overgekopt, komt de rust met blanke score (0 - 0).


Na de hervatting.
Is het alweer Feijenoord. dat het initiatief tot den aanval neemt. Groenendijk kopt hoog over, en dan is het de beurt voor A.D.O. W. Tap besluit den aanval met een goed schot, dat van Male fraai verwerkt. Opnieuw krijgt A.D.O. een goede kans. als Bul te zacht terugspeelt: W. Tap en de Rooy zijn echter net even te langzaam, zoodat v. Male tijdig kan ingrijpen. Tweemaal verknoeit W. Tap dan een voorzet van zijn broer, doch ook aan den overkant worden heel wat kansen om zeep gebracht. Gedurende 25 minuten blijft het spel snel been en weer golven. Dan komt er in eens een opleving in de A.D.O.gelederen. Eenige malen achtereen komen de rood-groenen terug voor de Feijenoord veste, en in de 27ste minuut komt eindelijk succes. Een voorzet van Gerard Tap kopt de Leeuw fraai weg. doch de bal belandt juist voor de voeten van den toeloopenden Vogel, die in eens op doel schiet, en tot verrassing van de geheele Feijenoord-achterhoede verdwijnt de bal in de touwen (1-0).

Feijenoord wijzigt de opstelling van dc voorhoede, en schijnt de zaak te willen forceeren Er wordt harder gespeeld, doch alweer blijft succes uit. hoewel Feijenenoord wel voortdurend in de meerderheid is. Niets lukt den rood-witten, en langzamerhand zakt hun tempo. Tien minuten voor tijd mist Bul een bal: Weber heeft zich verkeerd opgesteld, en de Korte kan juist tusschen de backs doorglippen, van Male loopt nog uit. doch juist voordat hij aan kon vallen, verdwijnt de bal achter hem in het verlaten doet. A.D.O. leidt met 2 - 0!

Nog even probeert Feijenoord op te halen, doch de gewijzigde opstelling heeft den rechtervleugel verlamd, en Weber en de Groot hebben niet veel moeite de aanvallen af te maken. In de laatste seconde mist Van Mate een hoogen voorzet van Gerard Tap, en de op de doellijn staande de Rooy heeft slechts voor het inschieten, zoodat het einde een ietwat geflatteerde 3 - 0 overwinning brengt voor A.D.O!