volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 16-02-2017 13:57:00

Dion Malone: Nu met een gedegen plan op weg naar Feyenoord


Na een lange blessure mocht Dion Malone eindelijk weer zijn rentree maken in het eerste van ADO Den Haag. Het werd niet de rentree waar de middenvelder van had gedroomd.


Niet alleen verloor ADO Den Haag de belangrijke degradatiekraker met 3-1, maar Malone eindigde zelfs tussen de palen na drie wissels en een rode kaart van doelman Setkus.
 
 
 
tekst: Glenn Duijzer   
 
 
Voor de derde keer in de laatste veertig jaar stond een veldspeler van ADO Den Haag in het doel. Waar Marco de Vroedt de nul hield in Roosendaal, moesten Ricky van den Bergh (Ajax thuis) en ook Dion Malone een tegentreffer slikken. Ritzmaier wist in de laatste minuut met een schitterende lob Malone te verslaan.
 
 
Waarom werd jij als doelman aangewezen na de rode kaart van Setkus?
"Het was niet direct duidelijk wie er als keeper verder zou gaan. Het was even zoeken tussen de spelers. Maar het was het verstandigste dat ik in de goal ging staan. Het was mijn eerste wedstrijd na lange tijd. Als we dan met tien man moesten voetballen, dan was de kans groot dat ik mij zou forceren."
 
 
Maar je hebt toch wel een keer eerder gekeept of was dit de eerste keer?
"Ik heb in mijn hele leven nog nooit eerder in de goal gestaan. Zelfs niet in de jeugd. Misschien dat ik ooit wel eens heb gekeept met pleintjesvoetbal."
 
 
Je pakte nog wel een mooie bal. Volgens mij was dat de enige die echt op het doel was.
"Ja, dat was de enige die echt op het doel was en gelukkig kon ik hem nog met mijn voet stoppen."
 
 
Het duurde lang voordat de trainer en de spelers uit de kleedkamer kwamen. Kun jij beschrijven welk gevoel er in de kleedkamer hing na de wedstrijd?
"De afgelopen twee dagen hebben we met de nieuwe trainer gewerkt aan een plan vol strijd. We begonnen de wedstrijd dan ook vol goede moed. Het liep niet zoals we wilden en dan loop je ook nog eens tegen een 3-1 nederlaag aan. Dat is heel zuur. De teleurstelling in de kleedkamer was ook wel duidelijke voelbaar."
 
 
Maar als je ziet hoe de tegentreffers worden geïncasseerd, dan valt daar toch niet tegen te voetballen?
Ik wil dan de beelden van de eerste tegentreffer wel terug zien. Bij die tweede treffer was het wel duidelijk dat het bij ons misging. Bij de derde stond ik zelf te ver voor de doel. Ik volgde de bal en keek naar de steekpass. Dus bij de laatste twee treffers zijn wij zelf zeker schuldig. Maar bij die eerste moet ik echt de beelden eerst zien."
 
 
Het wordt nu een echte strijd om niet te degraderen of van de onderste drie plaatsen af te komen. Ben jij fit voor die strijd?
"Conditioneel nog niet. Ik merk nu wel het verschil tussen minuten maken in het tweede team of in het eerste. Nu moet je gewoon veel meer lopen en veel harder werken. Ik ben redelijk fit, maar dit was mijn eerste wedstrijd na mijn blessure."
 
 
Was je verrast dat je direct in de basis begon?
"Aan de ene kant was het best een verrassing. Maar ik heb een gesprek met de trainer gehad waarna ik het wel zag aankomen."
 
 
Wat is naar jouw idee het probleem waardoor het fout ging in de wedstrijd in Deventer?
I"k denk dat de 1-0 het breekpunt in de wedstrijd was. Tot die tijd speelden we wel volgens het vooraf besproken plan. Het was op zich een open wedstrijd. Maar na die 1-0 zie je de onrust weer terugkomen die het hele seizoen al heerst. Ik denk dat we daar heel hard aan moeten werken."
 
 
Is de toekomst nu troosteloos of zie jij nog hoop?
"Het ziet er nu niet goed uit. Maar we hebben een frisse wind door de selectie gehad met vijf nieuwe spelers en een nieuwe trainer. De voorbereiding op deze wedstrijd was dan wel kort, maar we hebben nog twaalf wedstrijden voor de boeg. Deze week maken we gezamenlijk een plan hoe we die degradatie gaan ontlopen."
 
 
En dan is ook nog Feyenoord nog de volgende tegenstander.
"Daar kunnen we niets aan doen. Die wedstrijd moeten we ook spelen. De trainer had maar kort de tijd in de voorbereiding op deze wedstrijd. Dan kan hij nog niet veel veranderen. Hij kent niet alle spelers. Deze wedstrijd moesten we op wilskracht spelen en dat is ook redelijk gelukt. Maar voor de volgende wedstrijd hebben we normaal de tijd voor de voorbereidingen. De trainer heeft nu meer tijd om zijn plan verder uit te werken."