volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 24-01-2017 08:14:00

ADO Den Haag heeft te veel probleemgevallen


Alles wat dit seizoen mis kan bij ADO Den Haag, gaat ook mis. De selectie van trainer Zeljko Petrovic telt te veel probleemgevallen. AD Sportwereld zet er zes op een rijtje.


Door Wietse Dijkstra


Gervane Kastaneer
Zul je altijd zien, zit het een keertje mee met een vroege goal in een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent (PEC Zwolle), valt de doelpuntenmaker een paar minuten later geblesseerd uit. Gervane Kastaneer had dit seizoen goud waard kunnen zijn voor ADO Den Haag. Maar omdat de club niet in staat was om zijn aflopende contract te verlengen, worstelen ze in Den Haag nu met de vraag wat ze met de 20-jarige aanvaller aan moeten. Deze winter verkopen om toch nog iets te verdienen, of hem komende zomer transfervrij de deur uit laten gaan? Een lastig dilemma, want een fitte Kastaneer kan voor ADO Den Haag in de strijd tegen degradatie uiterst waardevol zijn.
 

Mike Havenaar
Wat als Mike Havenaar ADO Den Haag op de vierde speeldag tegen Heracles vanaf de penaltystip naar de overwinning had geschoten? Die vraag wordt in Den Haag regelmatig gesteld. De mislukte panenka van de Japanner is achteraf gezien een breekpunt voor ADO Den Haag, dat na de goede start volledig de weg kwijt raakte. Havenaar raakte na zijn dure misser op 28 augustus – de dag ook van zijn derde en laatste competitietreffer – geen bal meer en begon ook fysiek te kwakkelen. Een virusinfectie hield hem sinds begin december aan de kant. Havenaar is op de weg terug, maar het kan nog wel een paar maanden duren voor hij weer op niveau is.

 

Edouard Duplan
Vraag een willekeurige supporter wie de beste speler van zijn club is en de kans is groot dat je Edouard Duplan als antwoord krijgt. Maar voor de Fransman is bij het kwakkelende ADO Den Haag even geen plaats. Waarom eigenlijk niet? "Dat is een vraag die de coach moet beantwoorden", zegt Duplan. "Ik neem aan dat hij probeert om de beste ploeg samen te stellen. In zijn visie hoor ik daar op dit moment niet bij. Het is een keus van de trainer en die respecteer ik." Petrovic worstelt met de vraag waar hij Duplan moet opstellen. De Fransman is geen snelle buitenspeler en komt ‘op 10’, waar hij dit seizoen begon, verdedigend tekort. "In een ploeg die heel goed voetbalt en heel veel aan de bal is, kun je me ook op het middenveld zetten. Maar in een ploeg die minder draait, is het lastig. Dan is het alleen maar achter de bal aan lopen en ben ik niet de juiste man."

 

Sheraldo Becker
Krijgt als linksbuiten de voorkeur boven Duplan omdat hij voor diepgang zorgt, maar stelt bijna wekelijks teleur. Pijnlijk, omdat hij een aankoop is die ADO Den Haag zich eigenlijk niet kon permitteren. Becker is een speler met potentie, zoals dat zo mooi heet, maar moet nog veel leren. Niet in de laatste plaats wat zijn gedrag betreft. Was met zijn winnende goal tegen Sparta (1-0) op de laatste speeldag van 2016 eindelijk een keer beslissend en vierde die treffer alsof hij ADO Den Haag zojuist in zijn eentje naar de landstitel had geschoten. Het is een houding die irritatie wekt bij medespelers en trainer.

 

 

Aaron Meijers
Wat als Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli niet tegen de knie van Aaron Meijers was gebotst? Petrovic heeft zijn aanvoerder, die op 24 september zijn kruisband scheurde, liever vandaag dan morgen terug. De ervaren Meijers wordt met de week meer gemist bij ADO Den Haag. Omdat nog altijd niet duidelijk is wanneer – en voor hoe lang – hij weer op het veld kan staan, zoekt de club een nieuwe linksback (Abel Tamata is op proef). Ook om te voorkomen dat Tyronne Ebuehi, de beoogde rechtsback die noodgedwongen op links moet spelen, een volgend probleemgeval wordt.

 

Wilfried Kanon
Als centrale verdediger tijdens de Afrika Cup weer een vaste waarde in de nationale ploeg van Ivoorkust, maar bij ADO Den Haag hooguit een linksback bij gebrek aan beter. Over Kanon zul je bij de club geen kwaad woord horen, maar omdat hij als non-EU-speler met zijn salaris flink op de begroting drukt, mag hij deze winter wel weg. Gezien zijn medische dossier (hartritmestoornissen, knieproblemen) is het alleen de vraag of hij elders door een keuring komt.