Datum plaatsing: 21-01-2017 22:34:00

Verslag en foto's: ADO tergend zwak ten onder tegen PEC Zwolle: 1-2

ADO Den Haag lijkt het nog niet helemaal te beseffen, maar na weer een wedstrijd zonder passie , goed veldspel en spelinzicht moet het toch eens gaan dagen: ADO Den Haag is dit jaar de voornaamste degradatiekandidaat.

Petrovic vond voorafgaand aan de wedstrijd nog dat er geen sprake was van een 'zes punten wedstrijd'. Er komen nog veel wedstrijden hierna zei hij. PEC Zwolle zag dat anders: zij kwamen om te winnen en deden dat ook.

ADO Den Haag speelde in een 4-3-3 opstelling met Kastaneer als spits. Schaken mocht weer eens beginnen, samen met de spits met het meeste krediet in de Eredivisie: Sheraldo Becker. In de verdediging werden op de vleugels  de jonge Davids en Ebuehi neergezet. In een elftal die zo weinig kwaliteit en ervaring heeft, zou je zeggen dat de meest ervaren en beste (technische) spelers altijd spelen. Maar nee, ook vandaag liet Petrovic Duplan op de bank zitten. Pas vijf minuten voor tijd mocht hij invallen.  Zo is er na een half jaar niets meer over van de ooit bewierookte aanval van Schaken, Duplan en Havenaar.

Het stadion was angstig leeg. Niet alleen de publieke belangstelling neemt af, maar ook de businesseats blijven leeg.

ADO startte nog goed. Al kwam ADO Den Haag niet aan voetballen toe : het scoorde wel direct in de tiende minuut uit de eerste corner die gegeven werd. Kastaneer kopte knap de 1-0 op aangeven van de goed spelende El Mahdioui.

Vijf minuten later moest dezelfde Kastaneer geblesseerd het veld verlaten en stortte het elftal als een kaartenhuis in elkaar.
PEC Zwolle kon vrijuit aanvallen en had bijna de hele wedstrijd een overwicht op technisch en tactisch vlak. De jonge vleugelverdedigers werkten hard, maar daar kunnen geen wonderen van verwacht worden. De snelle en behendige spitsen van PEC wisten iedere keer op het randje van buitenspel te spelen en liepen geregeld dwars door de verdediging van ADO.

Pas vlak voor rust ging het mis. Nadat eerst de (ook zeer zwak spelende) van der Heijden de 2-0 leek te maken na een mooi steekpassje van Becker, was het aan de andere kant direct raak: Meissner verslikte zich waardoor PEC makkelijk de 1-1 kon maken.

Na rust kwam PEC nog sterker voor de dag. ADO Den Haag kwam niet aan het voetballen en hoopte op een counter. Die kwam echter niet.

Oud ADO speler Danny Holla maakte het verschil uiteindelijk. Niet uit een vrije trap (dat kan hij nu ook nog steeds niet ;) ) maar door de bal op het middenveld te veroveren, drie man uit te spelen en de bal prachtig mee te geven naar de zijkant. De voorzet werd keurig ingetikt: 1-2.
PEC had daarna nog kans op kans om uit te lopen, maar wist iedere keer net niet te scoren. Daardoor bleef het nog spannend, maar eigenlijk creeerde ADO Den Haag helemaal niets in de tweede helft.

En dus is PEC Zwolle nu op gelijke hoogte met ADO Den Haag gekomen en mag ADO met angst en vrezen naar de ranglijst kijken met de komende wedstrijden tegen Ajax, PSV en Vitesse op het programma.