volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-01-2017 10:22:00

Petrovic: 'Had ik dit vooraf geweten, dan was ik hier nooit aan begonnen.'


ADO-trainer Zeljko Petrovic maakt zich grote zorgen om ADO Den Haag.


Een wegloper is Zeljko Petrovic niet. Maar als hij had geweten hoe groot de problemen van ADO waren, dan was hij er nooit aan begonnen.
 
 
door Wietse Dijkstra
 
 
In Spanje schijnt de zon voor ADO,maar dan alleen letterlijk. Gezien alle problemen bij de club heeft trainer Zeljko Petrovic dan ook geen zin om mooi weer te spelen. "Ik kwam hier om positieve dingen te zeggen, maar sorry", zegt hij aan het einde van het interview op het terras van het spelershotel in Estepona. "Dit is een cruciale maand voor de club. In alle opzichten. Daar hoeven we niet voor weg te lopen."
 
 
Als de rechter vandaag uitspraak doet in het kort geding tussen ADO en clubeigenaar Wang Hui, hoopt ook Petrovic dat er iets meer duidelijkheid komt over de toekomst van de club. Zijn toekomst doet er even niet toe,vindt hij. De gesprekken over zijn aflopende contract stonden voor deze winterstop gepland, maar de trainer ziet het er voorlopig niet van komen.
 
 
Praten
"De club heeft andere prioriteiten. Van mij hoeft het ook niet nu. Het mag ook in maart, april of mei. Dat maakt me niets uit. Ik heb één keer van Mattijs (directeur Manders, red.) gehoord dat ze met me wilden praten. Daarna kwam de situatie met Wang waardoor ze nu met andere dingen bezig zijn. Die zijn belangrijker, denk ik."
 
 
Petrovic maakt zich zorgen om ADO. En niet zo'n beetje ook. Waar de concurrentie zich volop versterkt, ziet de Montenegrijn zijn selectie door blessures en ziekte juist steeds verder uitdunnen. Bij ADO kan niets. De club dreigt eerder spelers kwijt te raken - Mike Havenaar (Al Shabab), José San Román (Newell's Old Boys) en Wilfried Kanon (Angers) - dan dat er nieuwelingen bij komen. "Ik wil niemand onder druk zetten omdat ik weet hoe de situatie is, maar dit is wel vervelend voor de ploeg. Voor ons allemaal. De spelers roepen ook dat we versterkingen moeten hebben en dan moet ik zeggen 'komt wel'."
 
 
Heel frustrerend. "Het is zó moeilijk om spelers binnen te halen", zegt Petrovic, die zich op zoek naar versterkingen al weken suf belt. "In de zomer had ik een telefoonrekening van duizenden euro's. Dat maakt helemaal niks uit. Nu probeer ik ook iets te doen door tegen spelers te zeggen dat ze nog een paar dagen moeten wachten, omdat we na 5 januari misschien iets kunnen."
 
 
Vaak kreeg hij al nul op het rekest. "Ik heb bij Feyenoord gevraagd of we iets konden doen met Miquel Nelom toen hij niet speelde. Daarna met Lucas Woudenberg. En Marko Vejinovic. Maar toen raakte Terence Kongolo geblesseerd en Sven van Beek was niet fit. Van Bronckhorst en Van Geel zeiden 'Petro, wij willen je graag helpen, maar we spelen voor het kampioenschap'. Daar heb ik honderd procent begrip voor. Ik loop daar overal tegenaan. Bij AZ en PSV ook. Of ik nog namen over heb? Misschien de komende dagen nog. Daarna houdt het op, omdat ze ergens anders gaan tekenen." 
 
 
Was je trainer van ADO geworden als je had geweten hoe de club er voor zou staan?
"Dat al deze problemen er zijn? Nee, dan was ik hier nooit begonnen. Nooit."
 
 
Ben je onafhankelijk?
"Ik heb hier nooit onderhandeld over salaris. Wat ze mij hebben geboden, heb ik geaccepteerd. Voor het salaris dat ik hier verdien, kan ik vanavond tien andere clubs vinden. Daar ging het niet om. Ik wilde graag naar Nederland. Dit is mijn land. Toen Dick (Advocaat, red.) me belde, heb ik gelijk het vliegtuig gepakt en ben ik vanaf Ibiza naar Den Haag gevlogen."
 
 
Had een andere trainer het beter gedaan bij ADO?
"Dat weet ik niet. Ik denk dat wij het goed hebben gedaan. Ook niet fantastisch, maar wel goed tot nu toe. Er zullen altijd mensen zeggen dat we in het linkerrijtje hadden moeten staan, maar ik weet dat ze binnen de club tevreden zijn over hoe ik met de spelers omga. De communicatie is goed. Maar ik ben ook een mens. Soms zeg ik, zoals nu, dat ik bezorgd ben."
 
 
Maak je sowieso het seizoen af?
"Ik denk het wel. De komende dagen worden belangrijke beslissingen genomen. Ik hoop dat de mensen binnen de club dezelfde gedachte hebben als ik. Ten opzichte van de supporters zijn we verplicht iets te doen. We zitten wel in de gevarenzone. Ik mis heel veel spelers."
 
 
Stap je op als er geen spelers bij komen?
"Daarover heb ik nog niet nagedacht. Als ik dat nu moet doen, in dit prachtige weer, dan heb ik geen leven. We zijn elke dag bezig om deze periode goed door te komen."
 
 
Als het bij ADO mislukt, is de kans groot dat geen club je nog belt. Voel je dat dit ook voor je carrière een cruciale periode is?
"Een beetje wel. Niet wat het buitenland betreft. Maar als je heel eerlijk bent, zal het in Nederland moeilijk worden. Zo werkt het nou eenmaal."
 
 
 
 
 

iPhone 7 4GB 47 e per maand Image Banner 728 x 90