volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
vi.nl

Datum plaatsing: 04-01-2017 14:18:00

'ADO Den Haag kan, mag en wil niks'


De grote oorlog die in Den Haag buiten woedt, heeft ook grote gevolgen binnen de lijnen. Terwijl alle clubs die vechten tegen degradatie zich de komende maand versterken, is er bij ADO helemaal niets mogelijk.


 
door Taco van den Velde
 
 
 
Roda JC Kerkrade trok vorige week Thanasis Papazoglou aan. De drievoudige Griekse international moet een einde maken aan de doelpuntendroogte in Zuid-Limburg. Daar zal het niet bij blijven. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft ook al bij Feyenoord aangeklopt om middenvelder Marko Vejinovic te huren. De koploper werkt niet mee, maar het is zeker dat er in Kerkrade ruimte wordt gemaakt voor een alternatief. Nummer achttien Go Ahead Eagles is inmiddels ook actief. Vorige week werd al bekend dat op 2 januari de talentvolle huurling Daniel Crowley van Arsenal zich zou melden, intussen is ook spits Elvis Manu van Brighton & Hove Albion aangetrokken. Het is slechts het begin, in Deventer gaat de komende maanden nog veel meer gebeuren om het Eredivisieschap veilig te stellen. Zelfs het arme Excelsior heeft zich versterkt. Doelman Warner Hahn wordt gehuurd van buurman Feyenoord. NEC versterkte zich maandagmiddag met Jordan Larsson en Ali Messaoud.
 
 
Bij die andere club die zal moeten vechten tegen degradatie is het echter stil. ADO Den Haag kan op dit moment helemaal niets. Zelfs het huren van gratis spelers is niet mogelijk. Om de simpele reden dat voor zo’n speler ook een appartement en een auto moeten worden geregeld en die financiële ruimte is er niet.
 
 
Enkele weken geleden werd al bekend dat ADO door de KNVB is teruggezet naar Categorie 1, wat betekent dat het onder curatele staat. Voor iedere euro die wordt uitgegeven moet toestemming worden verleend door de bond. En de situatie is nog steeds zo dat ADO op een tekort van ruim een miljoen euro afstevent, zolang er niet duidelijk is of en wanneer de club geld zal ontvangen van grootaandeelhouder United Vansen.
 
 
Op 28 december eiste ADO 2,3 miljoen euro aan achterstallige betalingen van United Vansen voor de rechtbank in Den Haag en op 5 januari zal de rechter uitspraak doen. Bij die rechtszaak schitterde de gedaagde United Vansen door afwezigheid. De geschorste voorzitter Hui Wang was ook niet aanwezig en er was ook geen advocaat om verweer te doen. Reden: Wang was toen al in overleg met Ben Knüppe en Job van der Have. Knüppe werd op 19 december door de Ondernemingskamer benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de N.V. ADO Den Haag. Van der Have werd aangewezen als tijdelijk beheerder van alle door United Vansen gehouden aandelen in het geplaatste kapitaal van de N.V. ADO Den Haag.
 
 
In tegenstelling tot iedereen bij de club zijn Knuppe en Van der Have ervan overtuigd dat beide partijen tot elkaar horen te komen. En daar waar bij ADO Den Haag niemand nog vertrouwen heeft in United Vansen, zien Knüppe en Van der Have nog dertien miljoen redenen om Wang het voordeel van de twijfel te geven. Want hoewel duidelijk door de Ondernemingskamer al op 19 december is geoordeeld dat Wang in gebreke is gebleven en 2,3 miljoen euro naar ADO hoort over te maken, heeft het bedrijf intussen sinds de overname al ruim dertien miljoen euro uitgegeven om zich eigenaar te mogen noemen.
 
 
Knüppe en Van der Have hebben inmiddels een voorstel gedaan, Wang een tegenvoorstel, en er vindt overleg plaats om een oplossing te vinden. Voor Wang biedt het overleg een opening om op termijn zijn aandelen opnieuw in eigen beheer te krijgen alsook de invloed die erbij hoort. Voor Knüppe en Van der Have zou het een succes zijn, maar bij de club wordt daar anders over gedacht.
 
 
Na drie directeuren en een waslijst aan geschonden en niet nagekomen afspraken lijken er nog maar weinig clubmensen zitten te wachten op een terugkeer van Wang. De zitting van de Ondernemingskamer in Amsterdam op 15 december was wat dat betreft tekenend. Advocaten van onder meer de N.V. ADO, de raad van commissarissen, de gemeente en de amateurclub spuiden beurtelings hun gram en frustraties over Wang. Hun boodschap was simpel: Met deze man willen wij niet meer verder.
 
 
Misschien is de waarheid wel dat ADO niet eens meer zit te wachten op de miljoenen van United Vansen. Helaas is dat een conclusie die twee jaar geleden had moeten worden getrokken.
 
 
 

 

 
Samsung Galaxy s7 Edge Image Banner 468 x 60