19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 09-12-2016 23:16:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag wint ruim van Telstar

Vrijdagavond speelde het team van Arend Regeer thuis in het Kyocera stadion tegen het vrouwenteam van Telstar.

ADO Den Haag was veel sterker in het begin van de wedstrijd, en creerde kans op kans, maar de kansen werden niet goed benut.
In de 25e minuut was het dan wel raak, Nadine Noordam schoot de bal achter de keepster van Telstar: 1-0
Een minuut voor rust vergrootte Pia Rijsdijk de voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft gooide Nadine Noordam de wedstrijd in het slot: 3-0!

Na rust zette Telstar meer druk en in de 50e minuut wist Katja Snoeijs van Telstar de 3-1 op het scorebord te zetten. Verder gebeurde er eigenlijk weinig bijzonders meer in de tweede helft. Pas in de eindfase viel er voor het publiek weer wat te beleven. In de 88e minuut scoorde invalster Lindsey Keijzerweerd bijna de 4-1, maar de goal werd afgekeurd, omdat de grensrechter ten onrechte het signaal gaf dat de bal achter was geweest, waarop scheidsrechter Wagner het doelpunt afkeurde.
In de blessurtijd werd er een behoorlijke overtreding op Yvette van der Veen gemaakt, die daardoor dermate geblesseerd raakte dat ze per brancard het veld moest verlaten. De scheidsrechter liet daarna nog heel even doorspelen en floot de wedstrijd af.

Wederom 3 punten in de knip voor de ADO Den Haag vrouwen!
De vrouwen staan nu met 25 punten uit 12 duels op de derde plek in de Eredivisie Vrouwen.
Vrijdag 16 december spelen de ADO Den Haag vrouwen uit tegen Ajax, dat met 34 punten op de eerste plaats staat.