volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 26 21 4 1 67
2 AJA 26 20 2 4 62
3 FEY 26 14 5 7 47
4 AZA 26 14 5 7 47
5 UTR 26 11 7 8 40
6 VIT 26 11 7 8 40
7 HER 26 12 3 11 39
8 GRO 26 10 5 11 35
9 WII 26 10 4 12 34
10 HEE 26 8 9 9 33
11 VVV 26 9 5 12 32
12 ZWO 26 8 5 13 29
13 FOR 26 8 5 13 29
14 ADO 26 7 7 12 28
15 EXC 26 7 5 14 26
16 GRA 26 7 4 15 25
17 EMM 26 6 7 13 25
18 NAC 26 4 5 17 17
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
United Vansen

Datum plaatsing: 06-12-2016 08:02:00

Mededeling van United Vansen over financiele situatie bij ADO Den Haag


Van United Vansen Iinternational Sports CO. LTD ontvingen we onderstaand bericht over de financiële situatie bij ADO Den Haag


Wang ADO Den Haag Geen zware steen tillen om die op voet te laten vallenMEDEDELING VAN UVSHet is – wat ons betreft – maar helemaal de vraag of er op dit moment wel zo’n grote financiële crisis binnen ADO Den Haag is. En als er toch sprake blijkt te zijn van een dergelijke crisis, dan is die in ieder geval niet aan ons te wijten. De schuld daarvoor ligt dan uitsluitend bij het incapabele management team van de club, dat voortdurend onder haar eigen bestuurlijke verantwoordelijkheden en verplichtingen tracht uit te komen. Om nu ons, als aandeelhouder, de schuld te geven van eventuele problemen, alleen maar omdat wij de niet door ons gemaakte verliezen niet zo maar willen afdekken, noemen we misleidend en is wat ons betreft totaal onacceptabel.Helaas heeft ADO Den Haag het afgelopen weekend met 0-2 verloren van FC Utrecht. De teleurstelling over die nederlaag delen wij met alle supporters. Maar wat ons nog meer teleurstelt zijn de spandoeken en de T-shirts die door sommige fans werden gedragen en die negatief waren voor UVS en voor Mr. Wang. We beseffen daardoor dat nu de tijd is aangebroken om de waarheid te vertellen.

UVS en Mr. Wang staan immers aan dezelfde kant als de supporters, als de werknemers van ADO Den Haag en ook als de media. Wij verheugen ons allemaal op het moment – dat eens zal komen - dat de organisatie gezond is en ons eerste elftal prachtige resultaten neer zet.

Het huidige management heeft de laatste weken opnieuw een theaterstukje opgevoerd om de relatie tussen UVS, de fans en de media te beschadigen. Dat is niet voor het eerst. Vorig jaar hebben we immers hetzelfde meegemaakt.
Voor ADO Den Haag lossen al die onzinnige praatjes uiteindelijk niets op. Integendeel zelfs! Een oud Chinees spreekwoord zegt: “Het is dom om een zware steen op te tillen om die vervolgens op je eigen voet te laten vallen.

Als grootste aandeelhouder van ADO Den Haag heeft UVS zich verplicht ADO Den Haag op iedere denkbare manier te ondersteunen. Ook financieel!

In ons hart zijn we voor altijd verbonden met de mensen die – net als wij – van ADO Den Haag houden. Dat zal in de toekomst ook nooit veranderen.

Het huidige management team is helaas meer en meer een andere kant opgegaan. Een verkeerde kant! Daarom willen we nu graag onze analyse over de huidige situatie presenteren, zodat zowel de fans als ook de werknemers van ADO Den Haag – die helaas voortdurend met foutieve feiten worden geconfronteerd – eindelijk de waarheid leren kennen. Ons uiteindelijke doel is, dat we met z’n allen kunnen gaan werken aan een betere toekomst voor ADO Den Haag.

Hoe zijn de huidige financiële problemen van ADO Den Haag eigenlijk ontstaan?

Op 30 mei 2016 is de begroting voor het huidige seizoen goedgekeurd. Die begroting was uitstekend in balans. Als de club de richtlijnen van de begroting zou volgen, dan zouden er geen cash flow problemen meer zijn. En ook geen verliezen van enige betekenis.


Dat ADO Den Haag nu – tijdelijk – toch met een financieel tekort kampt, heeft twee oorzaken:

1. Er zijn een aantal debiteuren waarvan de uiterste betalingstermijn al heel ver overschreden is. Het totale bedrag waar ADO Den Haag nog recht op heeft, ligt ver boven een miljoen euro. Het management team heeft besloten deze situatie maar te laten voortduren.

2. De inkomsten blijven met een bedrag van tussen de € 2 tot € 3 miljoen achter bij de begroting, omdat het management team – in tegenstelling tot wat eind mei was afgesproken – een aantal geplande spelersverkopen niet heeft uitgevoerd.De voortdurende steun van UVS blijft al lang niet meer beperkt tot financiële ondersteuning. Er zijn natuurlijk nog andere manieren om ADO Den Haag te helpen. Bijvoorbeeld door Chinese sponsoren en andere partners aan de club te binden.

Helaas richt het management team van ADO Den Haag zich altijd alleen maar op het vragen om betalingen en heeft totaal geen oog voor andere zaken. Talrijke mogelijkheden zijn hierdoor al verloren gegaan.

Vorig jaar heeft UVS – zoals het ook heeft beloofd – een groot bedrag in ADO Den Haag gestoken. Na ontvangst van de betalingen heeft ADO Den Haag haar begroting niet aangepast, maar juist betalingen gedaan die niet gebudgetteerd waren. Het spijt ons zeer dat onze gelden niet zijn besteed aan projecten die de club verder hadden kunnen brengen.


Betalingen die we nog gaan doen, moeten in ieder geval op twee manieren effect sorteren:
1. De resultaten van het eerste team moeten beter worden.
2. De waarde van de club moet worden vergroot.Wij vragen ons momenteel af hoe we controle kunnen houden op de nieuwe bedragen, die we in de club gaan stoppen. En hoe het geld vervolgens het beste besteedt kan worden.Onze voornaamste prioriteit ligt in eerste instantie om ervoor te zorgen dat onze nieuwe investeringen veilig zijn. UVS wil graag mensen ter beschikking stellen die kunnen helpen met het beheer en de controle van de diverse fondsen. Dat is echter verschillende keren van de kant van ADO Den Haag geweigerd.

Wij vinden dat onjuist. Het is duidelijk dat onze investeringen totaal geen effect zullen hebben, als bovengenoemde doelen niet worden bereikt. Dan moeten we ons gaan afvragen of het in de toekomst nog wel veilig is om nog langer geld in ADO Den Haag te investeren. Zonder een dergelijke controle zijn dit soort investeringen ook nog eens in strijd met Chinese financiële regels. En zelfs in strijd met de Chinese wet.

 

Het is daarom noodzakelijk om de management structuur van ADO Den Haag op korte termijn te herstructureren, zodat de club – door een goed financieel beleid – voortaan wel binnen de grenzen van de begroting kan blijven.


Wij hopen – na deze uitleg – dat zowel fans, medewerkers als media wat meer begrip hebben voor onze positie. En nu ook met eigen ogen zien met wat voor interne tegenstand we voortdurend te maken hebben.
We hopen dat een objectief oordeel een einde maakt aan al die uiterst pijnlijke vooroordelen waarmee we voortdurend worden geconfronteerd.


王淳

Terry Wang

国际商务部总监

International Business Director

United Vansen Iinternational Sports CO.,LTD