Datum plaatsing: 04-12-2016 16:08:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag thuis verliest ook tegen FC Utrecht 0-2

ADO Den Haag heeft de wedstrijd thuis tegen FC Utrecht geen punten weten te behalen.

De wedstrijd stond in het teken van de herdenking van Aad Mansveld, 5 december is het 25 jaar geleden dat hij is overleden. Verder werd het overlijden van lid van verdienste van ADO Den Haag en oud scheidsrechter Leo Van der Kroft herdacht, die vorige week overleed. Ook werd het  Braziliaanse elftal Chapecoense herdacht, waarvan afgelopen week bijna alle voetballers omkwamen bij een vliegtuigcrash. Het eerbetoon werd met gepaste stilte begeleid in het slecht bezette stadion.

Trainer Petrovic besloot deze wedstrijd maar weer eens met een 4-4-2 opstelling te beginnen. Met Havenaar en Kastaneer in de spits en Duplan, terug van een schorsing, op het middenveld. ADO Den Haag werd het eerste gedeelte van de wedstrijd op eigen helft teruggezet en wist weinig te creeren. FC Utrecht  kon een aantal keer toch mooi combinerend in het strafschopgebied van ADO Den Haag komen. De derde keer dat dat lukte was het dan ook raak. In de 29e minuut wist Nacer Barazite FC Utrecht op voorsprong te brengen, nadat Ayoub zich langs de hele defensie van ADO slalomde. ADO kon er niet veel tegenover stellen en de rust werd met 0-1 ingegaan.

Na de rust had ADO Den Haag zowaar het betere van het spel en werd er meer op de gelijkmaker gerekend dan dat FC Utrecht verder zou scoren. De grootste kans was voor Kastaneer die na afgeven van de bal door Havenaar het halve veld over counterde en op het Utrechtste doel schoot, maar de bal belandde niet in de touwen, maar op de paal.
ADO Den Haag zette goed druk en was gevaarlijk en juist dat moment gebruikte Petrovic om een dubbele wissel toe te passen. Van der Heijden kwam er in voor Havenaar en Becker voor Hevel. Het overwicht van het middenveld van ADO  in de tweede helft, verdween daardoor weer als sneeuw voor de zon. Becker raakte zoals het hele seizoen geen bal en van der Heijden was ook geen aanvulling ten opzichte van Havenaar.

Toen Beugelsdijk echter op slag van het haags kwartiertje zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, was de wedstrijd definitief  gespeeld. Ook al kreeg ADO Den Haag  nog een reuze kans:  via een vrije trap van Aschraf El Mahdioui belandde de bal op de paal.
Daarna was het Haller die zijn ploeg op 0-2 voorsprong bracht. Wat ook de eindstand werd. En het was dat FC Utrecht slecht omging met de kansen, maar het had ADO nog meer pijn kunnen doen.

Volgende week tegen NEC mist ADO Den Haag zijn twee centrale verdedigers Beugelsdijk en Meissner. Met vier punten uit elf wedstrijden, een zwalkend elftal, een trainer die zijn spelers niet beter maakt, bestuurlijke perikelen en grote financiele problemen, belooft het weer een ouderwets moeilijk weekje te worden.

ADO Den Haag verliest van FC Utrecht
Voor de wedstrijd werden er bloemen gelegd bij het standbeeld van Aad Mansveld, die vijfentwintig jaar geleden op 5 december overleed.

Tijdens de warming-up droegen de ADO Den Haag spelers speciale shirts ter herdenking aan Aad Mansveld