Datum plaatsing: 03-12-2016 09:22:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag boekt 0-4 winst op Achilles '29

De ADO Den Haag Vrouwen speelden vrijdagavond voor het eerst uit bij Achilles '29, de debutant in de Eredivisie Vrouwen.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd wist ADO Den Haag op voorsprong te komen door een treffer van Priscilla Mesker: 0-1.
De vrouwen van Achilles waren even later dicht bij de gelijkmaker, maar doelvrouwe Jennifer Vreugdenhil wist redding te brengen.
Een kwartier later dacht Pia Rijsdijk de stand verdubbeld te hebben, maar scheidsrechter Max Kok keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Vlak voor de rust had ADO Den Haag nog kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar de gecreerde kansen werden niet goed benut, zodat de rust met 0-1 ingegaan werd.

De vrouwen van de thuisploeg kwamen na de rust bijna op gelijke hoogte met ADO Den Haag. Achilles ’29 creerde enorme kansen waarbij keepster Jennifer Vreugdenhil redding moest brengen. Vanuit de rebound wist Achilles dan bijna toch de Haagse keepster te verschalken, maar verdedigster Mijke Roelfsema wist de bal te keren.

Na dat benauwde kwartiertje na rust verdubbelde ADO Den Haag te score door een doelpunt van Pelova.  In de slotfase van de wedstrijd scoorden ook Marthe van Erk en Pia Rijsdijk, waardoor de eindstand 0-4 voor ADO Den Haag vrouwen werd.