volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
United Vansen

Datum plaatsing: 01-12-2016 23:17:00

Mededeling van UVS naar aanleiding van berichtgeving in de media


Donderdagavond ontving de redactie van ADOfans het volgende bericht van United Vansen:


Naar aanleiding van zeer eenzijdige berichtgeving in de Nederlandse media heeft United Vansen (UVS) besloten door middel van een aantal persberichten en artikelen in de komende periode zowel de medewerkers van ADO Den Haag alsmede ook al onze fans op de hoogte te brengen van wat er volgens ons daadwerkelijk aan de hand is bij onze club. Bijvoorbeeld hoe het echt zit met die financiële problemen van ADO Den Haag.
 
Toen UVS bijna twee jaar geleden de aandelen van ADO Den Haag overnam van de heer Van der Kallen, waren we het eerste Chinese bedrijf dat een Europese club wist te verwerven die in de hoogste divisie speelt.
De afgelopen twee jaar heeft UVS geen enkele rol gespeeld bij de dagelijkse gang van zaken. Ook hebben we geen enkele invloed uitgeoefend op de werkzaamheden van het management. De directie van ADO Den Haag heeft twee jaar lang in alle vrijheid ieder besluit kunnen nemen.
 
Vanzelfsprekend had UVS – toen het de aandelen van ADO Den Haag over nam – een aantal zakelijke strategieën. Een van die strategieën is het ontwikkelen van het Chinese voetbal. Wij hebben in dat verband voorgesteld om twee grote Chinese talenten bij ADO Den Haag onder te brengen. Dit had twee doelen:
1. De Chinese spelers worden beter door op topniveau te kunnen trainen.
2. Het wordt gemakkelijker om Chinese sponsoren aan te trekken en de uitstraling van ADO Den Haag in China wordt enorm vergroot.
 
 
Beide zaken zouden  de financiële situatie van ADO Den Haag ook fors verbeteren.
 
Sinds september 2015 heeft UVS de navolgende voorstellen gedaan:
• De voormalige bondscoach van China, de heer Hongbo Gao, gaat aan de slag als assistent-trainer bij ADO Den Haag.
• Een jonge Chinese doelman gaat deel uit maken van de jeugdselectie van ADO Den Haag.
 
 
Het management van ADO Den Haag heeft beide voorstellen tegengehouden. Wij hebben gevraagd waarom dat was, zeker omdat Vitesse wel in staat was om een Chinese speler (Yuning Zhang) onder contract te nemen. Zhang heeft sindsdien in China een grote impact gehad. Hij is speler van de nationale ploeg. Zijn marktwaarde is inmiddels geweldig groot. Op internet is eenvoudig te vinden welke bedragen Chinese clubs bereid zijn om Vitesse nu voor Zhang te betalen.
 
 
Vitesse maakt inmiddels deel uit van een projekt waarbij overal in China voetbalparken worden aangelegd. En ook gaat Vitesse in China het opleiden van trainers en het opzetten van trainingsmethoden ondersteunen. Dat is voor de Arnhemmers een bijzonder lucratief projekt. Als ADO Den Haag haar zaken goed op orde zou hebben gehad, zou ADO Den Haag een dergelijk projekt al vorig jaar kunnen zijn gestart. De opbrengsten waren dan nu al in de jaarcijfers terug te vinden.
Waarom het management van ADO Den Haag dergelijke winstgevende projekten voortdurend heeft geblokkeerd, kunnen we met geen mogelijkheid begrijpen.
 
 
Chinees elftal speelt oefenwedstrijd tegen jong ADO Den HaagMaar er is meer. Eerder dit jaar hebben we vier maanden lang gewerkt aan een plan waarbij een 19-jarige Chinese jeugdinternational in augustus een contract bij ADO Den Haag zou tekenen. Om er voor te zorgen dat dit ADO geen geld zou kosten maar juist veel zou opleveren, hebben we een vooraanstaand Chinees media bedrijf bereid gevonden om een sponsor-deal ter waarde van verschillende miljoenen euro’s te tekenen. Alle afspraken daaromtrent waren al vastgelegd. Als de speler na een of twee seizoenen bij een Eredivisieclub onder contract te zijn geweest aan een Chinese club zou worden terugverkocht, zou dat ADO Den Haag een enorm transferbedrag hebben opgeleverd. Een aanzienlijk deel van de opbrengsten van de transfer zouden binnen ADO Den Haag zijn gebleven, waardoor ADO Den Haag zich in de toekomst beter zou kunnen ontwikkelen.
 
 
Met het management team van ADO Den Haag was alles goed doorgesproken. Op 31 augustus 2016 echter, om 23.55 uur (zo ongeveer op het moment dat de transfermarkt sloot), liet ADO Den Haag weten dat de deal niet kon doorgaan.
Door de transfer van deze Chinese speler tegen te houden, heeft ADO Den Haag veel geld verloren. De vraag is opnieuw wie hiervoor verantwoordelijk is? Mogen wij ons zo langzamerhand afvragen of het management team van de club wel capabel is?
Het leiden van een voetbalclub is bijzonder makkelijk als het er alleen maar uit bestaat om aandeelhouders voortdurend om geld te vragen. Maar door haar gebrek aan initiatief en visie is het management van ADO Den Haag er de oorzaak van dat de afgelopen twee jaar UVS een aantal zakelijke doelen niet heeft kunnen verwezenlijken en ADO Den Haag daardoor veel geld is misgelopen.
 
 
 
Terry Wang
International Business Director
UNITED VANSEN INTERNATIONAL SPORTS CO.,LTD