volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 28-11-2016 09:43:00

Mattijs Manders: 'We moeten emoties van Petro zien in te dammen'


ADO Den Haag-directeur niet blij met woede-uitbarsting coach na verlies bij PSV.


We moeten emoties van Petro zien in te dammenTrainer Zeljko Petrovic van ADO Den Haag verloor na het 3-1 verlies bij PSV z’n zelfbeheersing. "Dit moet niet de overhand krijgen", reageert directeur Mattijs Manders.
 
door Wietse Dijkstra
 
 
De vraag van de RTV West-verslaggever waarom hij Ruben Schaken in de rust had gewisseld, was zo schokkend niet. Maar Zeljko Petrovic ontplofte in de volle perskamer van het Philips Stadion, waar hij een ordinair potje ging bekvechten met de 'irritante' vragensteller. Hoe hoog het de emotionele trainer ("je hebt geen respect voor mij") allemaal zat, bleek toen de ruzie na afloop van de persconferentie op de gang nog een genant vervolg kreeg.
 
 
Dat Petrovic een keer van zich afbijt tegen een journalist van een medium waarmee hij al langer in de clinch ligt, is uiteraard zijn goed recht. Of het nu terecht is of niet dat hij zich bewust tegengewerkt voelt. Maar in de beeldvorming helpt het hem allemaal niet. Als verliezend trainer kun je tenslotte maar beter de indruk wekken dat je niettemin alles onder controle hebt.
 
 
"Het is wel vervelend", zegt ADO-directeur Mattijs Manders over de uitbarsting van zijn trainer. "Ook voor Petro zelf. Dit komt toch weer terug in alle programma’s, want het scoort op tv. Ik heb liever dat we letterlijk scoren. We zullen moeten proberen om hem af en toe in te dammen in zijn emoties. Ik denk dat hij ook baalde van het scoreverloop in Eindhoven. Ik praat het niet goed, maar het was een optelsom van irritaties.”
 
 
Sjeu
Manders wil er verder niet te zwaar aan tillen. Hij wist tenslotte wie hij afgelopen zomer in huis haalde. Petrovic zorgt wel vaker voor reuring achter de microfoon, omdat hij van zijn hart geen moordkuil maakt. "Dat geeft sjeu, maar dit moet niet de overhand krijgen", aldus Manders."Zeljko is emotioneel, dat wisten we toen hij bij ons begon. Hij is ook veeleisend en ziet dat dingen soms niet goed gaan. Hij moet af en toe beseffen dat hij niet bij Real Madrid werkt, maar bij ADO Den Haag.”
 
 
Petrovic heeft het zwaar in Den Haag, waar de mede door hemzelf samengestelde selectie niet overloopt van kwaliteit. Toch kan hij zich daar niet eeuwig achter blijven verschuilen. De Montenegrijn zal op korte termijn meer progressie moeten boeken met zijn elftal, willen de gesprekken met de clubleiding over zijn toekomst bij ADO leiden tot een nieuw contract.
 
Volgens Manders is de positie van Petrovic op dit moment "geen onderwerp van discussie". "In de winterstop gaan we evalueren", zegt hij. "Daarin nemen we alles mee en kijken we hoe hij presteert en wat hij uit de groep haalt."
Cruciaal worden wat dat betreft de laatste drie competitiewedstrijden voor de winterstop. ADO moet de komende weken punten halen tegen FC Utrecht, NEC en Sparta wil de situatie sportief gezien niet heel penibel worden bij de financieel noodlijdende club.
 
 
Ingecalculeerd
Dat ADO zaterdagavond verloor van PSV, was van tevoren wel ingecalculeerd. De manier waarop dat in de praktijk gebeurde, stemde andermaal niet vrolijk. Petrovic hoopt dat zijn compact spelende ploeg in Eindhoven lang de nul kon houden, maar zag zijn elftal door een onnodig weggeven strafschop (Tyronne Ebuehi gaf Gastón Pereiro een duwtje) al vroeg achter de feiten aanlopen. Pereiro benutte zelf de penalty, waarna Luuk de Jong de wedstrijd kort na rust besliste met twee goals kort na elkaar, zijn eerste sinds eind september.
 
In balbezit leken de spelers van ADO Den Haag, die voor rust niet één keer in het strafschopgebied van PSV kwamen, niet te weten wat ze moesten doen. Pas bij 3-0 achter kwam ADO nog even terug, toen het zelf ook een strafschop kreeg van scheidsrechter Kuipers. Een mooi moment voor Mike Havenaar om zijn vertrouwen weer wat op te vijzelen, zou je denken. Maar de Japanse ADO Den Haag spits, inmiddels al 815 minuten zonder eredivisiegoal, gunde Tom Beugelsdijk de eer. "Ik zat niet zo goed in de wedstrijd", aldus Havenaar. "Het was voor het team beter dat Tommie hem nam."