Datum plaatsing: 26-11-2016 21:50:00

Foto's en verslag: ADO zoals verwacht onderuit tegen PSV: 3-1

ADO Den Haag heeft geheel volgens verwachting geen enkele kans gehad tegen het kwakkelende PSV. De 3-1 eindstand was dan ook volkomen terecht.

ADO Den Haag startte met Hector Hevel en El Mahdioui op het middenveld in plaats van de geblesseerde Jansen en de geschorste Duplan. Kanon nam de linksbackpositie waar en Ebuehi is ondertussen de vaste rechtsback.

PSV kwakkelt al maanden en weet nauwelijks te scoren, maar had tegen ADO maar 13 minuten nodig om de openingstreffer te maken. Ebuehi maakte een domme overtreding terwijl Meissner bij hem stond om Pereiro te weerhouden van scoren en Pereiro scoorde beheerst de 1-0 uit de terecht gegeven penalty. Tot die tijd was er weinig aan de hand voor ADO, maar de achterstand was een feit. Daarna kreeg ADO de ruimte om te gaan voetballen en ADO probeerde dat ook wel. Er kwam weinig van terecht.  Het middenveld kwam tekort, Schaken kwam zijn man niet voorbij en Havenaar kreeg geen bruikbare bal.

De rust werd dan ook met 1-0 bereikt. Na de rust nam PSV snel afstand. Luuk de Jong scoorde na eeuwen via Beugelsdijk eindelijk weer eens voor PSV uit een corner. Vooral de rol van Kanon was opvallend. Bij het nemen van de corner stond hij nog naast de Jong, toen de bal via de Jong in het goal belandde, was de speler 10 meter bij hem vandaan. Kanon was verder ook nauwelijks op een normaal balcontact te betrappen, maar blijkbaar is er geen beter alternatief voorhanden.
Een paar minuten later scoorde de Jong prachtig de 3-0 en leek het een heel nare avond te gaan worden.

Gelukkig gaf de scheidsrechter snel daarna ADO een terechte penalty en schoot Beugelsdijk die heel rustig binnen. Later zei hij daarover: Mike zei tegen me: neem jij hem maar. Opvallend voor de spits die al zolang droog staat, maar een paar maanden geleden door Petrovic werd afgebrand na zijn laatste penalty.
Daarna gebeurde er weinig meer. Havenaar had nog een prachtige kans op de 3-2 en alhoewel hij bij deze aanval alles goed deed, belandde zijn kopbal (na een voorzet van Ebuehi) op de paal.
Nog bijzonderheden verder? Balbezit voor PSV vanavond....74%. En in de resterende 26% bakte ADO er dus weinig van.   De invalbeurt van Becker was pijnlijk. Na 45 minuten gaf hij zijn eerste nette bal, maar in de tussentijd wist hij niet meer dan te mopperen op zijn medespelers die hem wat hem betreft niet goed aanspeelden. Ebuehi begon slecht, maar herstelde goed. De aankoop van San Roman lijkt volslagen zinloos in ieder geval.

Aankomende zondag moet het dan gebeuren tegen FC Utrecht. Anders gaan we hard op weg naar de degradatiezone....