Datum plaatsing: 19-11-2016 23:06:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verliest uit bij FC Groningen

ADO Den Haag heeft zaterdag in de uitwedstrijd in Groningen nipt verloren. ADO kwam na 10 minuten al op achterstand. Duplan maakte vlak voor rust de gelijkmaker. Maar na rust maakte FC Groningen de 2-1, wat ook de eindstand werd.

Trainer Petrovic had de twee dagen voor de wedstrijd besloten trainingen gehouden, maar liet wel doorschemeren dat hij met een 'ruit' op het middenveld zou spelen.

En dat bleek ook uit de opstelling voor de wedstrijd. Hij begon met Kastaneer en Havenaar in de spits en op het middenveld een ruit met Duplan achter de spitsen, Hevel links en Trybull.

Toch had de nieuwe tactiek niet het gewenste resultaat. ADO liet zich aan het begin van de wedstrijd te ver terug dringen op de eigen helft en pas na acht minuten was er een kansje voor Kastaneer, maar veel indruk maakte dat niet op de Groningse doelman.
Twee minuten later bracht Hateboer via het been van Trybull Groningen op voorsprong. ADO wist vooralsnog geen vuist te maken, sterker nog het was doelman Setkus die op een paar hachelijke situaties redding wist te brengen. In de 27e minuut moest Petrovic noodgedwongen Mike Havenaar, die geblesseerd aan zijn oog was geraakt, wisselen. Zijn plaats werd overgenomen door Dennis Van der Heijden.
Pas aan het eind van de eerste helft kwam ADO Den Haag meer van eigen helft af en kwam het gelijk met Groningen door een fraai afstandsschot van Edouard  Duplan. Met de 1-1 stand werd daarna de rust ingegaan.

Na de rust was Groningen heer en meester over het eigen veld en al snel kwam Groningen door Van Weert op 2-1 voorsprong. Hoewel ADO Den Haag alles op alles zette, was het spel voor de Groningers. De drie punten bleven in Groningen en ADO Den Haag moet zich schrap zetten voor de uitwedstrijd volgende week zaterdag tegen landskampioen PSV.
Trainer Petrovic kan in die wedstrijd geen beroep doen op Duplan, hij kreeg geel in de wedstrijd tegen FC Groningen en heeft nu totaal 5 gele kaarten wat een wedstrijd schorsing inhoudt.