Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 23-03-1942 12:14:00

ADO Bijna zeker van den titel

De lange winterpauze heeft voor A.D.O. ontegenzeggelijk groote voordeelen gehad want alle roodgroenen die voordien wegens blessures op non-actief hadden gestaan waren nu weer fit zoodat volledig kon worden aangetreden in den belangrijken strijd tegen DWS.

Een uitverkocht huis heeft aanschouwd hoe A.D.O. revanche nam voor de te Amsterdam geleden nederlaag en daarmede practisch beslag legde op het afdeelingskampioenschap

De zege is klein geweest slechts met 1-0 bleven de Hagenaars baas en zij werd reeds in de 6e minuut verkregen toen Joop Eversteyn uit een goeden voorzet van Vreken het eenige doelpunt scoorde. Het succes der Hagenaars was tenslotte wel verdiend omdat het spel van den rood-groenen aanval juist zooveel beter was dan dat der A’dammers dat het de zege rechtvaardigde. De wedstrijd was spannend tot het einde maar hij was niet van groot formaat. Dat was niet te verwonderen want de terreinomstandigheden waren verre van ideaal en dat stelde hooge eischen aan de spelers. Zij begonnen allen in zeer hoog tempo en dat hielden zij een kwartiertje vol. Toen echter begon de terreingesteldheid haar invloed te doen gelden en later drukte ook de lange winterpauze haar stempel op het spel zoodat de tweede helft eigenlijk niets meer om het lijf had.

Zooals gezegd was het Haagsche voorhoedespel beter dan dat der bezoekers en dat was vooral te danken aan Joop Eversteyn, Vreken en de Heer. Merkwaardig was dat de hoofdstedelijke aanval die voor de vorst 8 doelpunten scoorde tegen D.F.C.  nu niets te beduiden had. De balans der middenlinies sloeg eveneens naar Haagsche zijde over. Al was het verschil tusschen Tap-van-Kampen-Loof en Fanger-Melchers-Trock niet zoo groot.

De verdedigingen deden niets voor elkaar onder Choufoer de Jong waren in blakenden vorm en Koek deed het weer uitstekend doch aan den anderen kant gaven Caldenhove,
van Stokken (de laatste onderscheidde zich meer dan zijn oudere partner) en Klein ook een uitstekend nummer ten beste.

Nadat A.D.O.  de leiding had genomen kwam D.W.S. even opzetten en zij scoorde een tegenpunt dat wegens buitenspel werd geannuleerd. Verder brachten de Amsterdammers het niet doordat hun schotvaardigheid zoek was. Spoedig nam A.D.O. het initatief weer in handen doch onze stadgenooten kwamen niet door de defensie heen zij brachten het niet verder dan enkele hoekschoppen.

De tweede helft geeft geen aanleiding tot commentaar behoudens de vermelding dat de Amsterdammer Dijkstra naar de kleedtent moest worden verwezen wegens natrappen Arbiter v d Meer had het niet gemakkelijk maar hij leidde uitstekend