Datum plaatsing: 05-11-2016 20:51:00

Verslag en foto's Tommie maakt het verschil: ADO - Willem II 1-0

In een barslechte wedstrijd heeft ADO Den Haag eindelijk weer eens gewonnen. Willem II moest het onderspit delven in het Kyocera stadion met de kleinste marge mogelijk : 1-0

Petrovic had al gewaarschuwd, ADO moest uit een ander vaatje gaan tappen. Hij zette Duplan op de bank, evenals Becker en Kanon. Bakker was geschorst. Daarvoor kwamen Van der Heijden, San Roman, Schaken en Hector Hevel in de plek.
Met twee lange spitsen ging ADO dus voor oppurtunistisch spel in een 4-4-2 formatie.

Dat leek al snel resultaat op te leveren. Beugelsdijk (die zijn 100e duel speelde) gaf van links voor en slecht wegwerken zorgde ervoor dat Schaken de afvallende bal op Havenaar kon afleggen. Zijn schot werd gekeerd door de keeper en ging via de lat uit.
Dat beloofde veel, maar daar kwam vervolgens weinig vervolg op. ADO was simpelweg niet bij machte om het spel te maken en kreeg de bal ook niet bij zijn spitsen. Twee keer kreeg Schaken nog een voorzet de 16 ingewerkt, maar zowel Havenaar als Van der Heijden speelden een ongelukkige wedstrijd en konden ook met deze ballen niets.

Willem II was voetballend beter. Zij wisten elkaar makkelijk te vinden, maar het euvel bij die ploeg was ook snel duidelijk: tot aan de zestien van ADO konden ze elkaar vinden, maar daarna hield het snel op. De verdediging van ADO werd nauwelijks in de problemen gebracht. Een keer was er een kans uit een counter, maar Ogbeche kreeg de voorzet op zijn scheenbeen in plaats van op zijn wreef en de bal ging hoog over en naast.

Na rust, probeerde ADO Den Haag weer wat meer te drukken. Het publiek ging er weer achter staan en ondanks dat het spel karig bleef, was ADO wel dreigender en wilde het de drie punten duidelijk binnenhalen. Die intentie beloonde zich, toen Hector Hevel een corner van rechts nam en die panklaar op het hoofd van Beugelsdijk legde: 1-0.

Eindelijk weer eens een doelpuntje dus en deze keer gaf ADO het niet meer uit handen. In de 73e minuut had ADO nog een penalty moeten hebben toen Schaken in de 16 werd vastgehouden, maar de scheidsrechter die ver weg stond, wuifde het weg.
In het laatste kwartier kreeg ADO nog een paar kansen om te scoren en waren de laatste minuten toch weer spannend, omdat Willem II voor zijn laatste kans vocht. Zonder grote kansen tegen werd het eindsignaal echter behaald en konden de fans weer eens opgewekt naar huis. Eindelijk weer drie punten!