Datum plaatsing: 28-10-2016 21:54:00

Vrouwenvoetbal: Foto's ADO Den Haag - Achilles '29

Vrijdagavond speelden de ADO Den Haag vrouwen in het Kyocera stadion tegen de vrouwen van Achilles '29, die dit jaar in de eredivisie Vrouwen debuteren.

De wedstrijd begon stroef en ADO Den Haag had aanvankelijk moeite om het gedreven team van Achilles bij te benen.
In de 22e minuut viel de eerste echte kans voor ADO te noteren. Pia Rijsdijk wist bijna de uitgelopen keepster van Achilles te verschalken, maar de keepster wist toch nog tijdig in te grijpen. Na deze aanval  kregen de Haagse vrouwen weer het nodige zelfvertrouwen en werd de wedstrijd wat spannender voor het Haagse publiek.
Tien minuten later kwam ADO Den Haag op voorsprong door een fraaie treffer van Victoria Pelova. En vlak voor rust kopte Pia Rijsdijk vanuit een hoekschop onhoudbaar de 2-0 achter keepster Renate Verhoeven.
Vlak voor rust maakte Achilles het toch nog even spannend door op het doel van keepster Jennifer Vreugdenhil af te stormen, maar de bal kwam op de lat terecht. Daarna floot scheidsrechter C.W. Bos (met bril) voor de rust en ADO Den Haag kon met een 2-0 de kleedkamer opzoeken.

Na de rust gooide Marthe van Erk de wedstrijd in het slot door het derde doelpunt voor ADO Den Haag te maken. Net voor het Haags kwartiertje kreeg ADO Den Haag nog wel een tegendoelpunt, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker toen Pia Rijsdijk in de blessuretijd de 4-1 op het scorebord zette.

ADO Den Haag verstevigt door deze winst de derde plek op de ranglijst. Volgende week speelt ADO vrijdag uit tegen PSV, die op de vierde plaats van de eredivisie Vrouwen staat.