Datum plaatsing: 25-10-2016 23:16:00

Verslag en foto's bekerduel ADO Den Haag - Telstar

Duplan en Van der Heijden maken het verschil.

ADO Den Haag trainer Petrovic had al daags voor de wedstrijd aangekondigd dat hij Edouard Duplan deze wedstrijd zou sparen.
Marengo speelde in zijn plaats op de vleugel, samen met Becker op de andere kant.
Op de plaats van Kevin Jansen speelde Aschraf El Mahdioui en ook  de altijd goed spelende San Roman, die twee wedstrijden aan de kant werd gehouden, naar verluidt vanwege de taalbarriere, mocht weer in de basis starten.

Over de eerste helft van de wedstrijd kunnen we kort zijn. ADO Den Haag speelde allerbelabberst. Becker heeft ook deze wedstrijd niet kunnen overtuigen wat de trainer ooit in hem zag.
Er waren wat kansjes die hij resoluut steeds zelf om zeep bracht, met als hoogtepunt de kans in de 12e minuut waar hij een opgelegde kans had om de doelman uit Velsen te passeren, maar hij presteerde het om het doel volkomen te missen, tot grote hilariteit van alles en iedereen.
Door gebrek aan aanvoer, vooral van rechts kon ook  Havenaar wederom niet overtuigen. En men kon erop wachten, als ADO Den Haag zelf maar niet wil scoren, dan doet de tegenstander het wel. In de 39e minuut zette Denis Mahmudov Telstar op voorsprong. Daarna gebeurde er niet veel meer, zodat de rust met een 0-1 achterstand voor ADO de rust werd ingegaan.

In de rust wisselde Petrovic middenvelder Trybull voor Dennis van der Heijden. Het spel werd daardoor iets interessanter voor het publiek nu Marengo goed wist voor te zetten op zowel Havenaar als Van der Heijden, maar de kansen werden niet benut. Zo ging de bal of net over of net naast het doel van Telstar.
Pas echt spannend werd het toen Petrovic in de 72e minuut (eindelijk) Becker het veld liet verlaten voor Duplan. Ook Kanon verliet het veld, in zijn plaats kwam Hector Hevel. Bakker schoof daarop door naar de laatste linie en invaller Hevel nam Bakkers plaats op het middenveld in.
Een minuut na de dubbele wissel kon Havenaar op aangeven van Duplan de gelijkmaker intikken: 1-1. Acht minuten later kwam ADO Den Haag op 2-1 voorsprong door een doelpunt van Dennis van der Heijden op aangeven van Marengo.
Zo beroerd als de eerste helft om aan te zien was, zo spectaculair was de laatste fase. Met in de allerlaatste minuut ook nog een ouderwetse matpartij op het veld. Havenaar werd hardhandig aangepakt door een speler van Telstar, waarop hij fel reageerde en alle spelers er zich mee gingen bemoeien. Scheidsrechter Liesveld deelde daarop een handvol gele kaarten uit, 1 voor Havenaar en de rest voor Telstarspelers. Nadat de gemoederen waren gesust, floot de scheids het spel af.

ADO Den Haag heeft sinds lange tijd de achtste finales van de beker bereikt! Donderdag na de laatst gespeelde bekerwedstrijden volgt de loting voor de volgende ronde.

Ondertussen speelt ADO Den Haag zondagmiddag gewoon weer een competitiewedstrijd. AZ komt dan naar het Kyocera Stadion.