Datum plaatsing: 16-10-2016 19:42:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Ajax (0-2)

Zondagmiddag hoopte ADO Den Haag een eind te maken aan de reeks verloren wedstrijden op rij.

Helaas werd deze wedstrijd de vijfde verloren wedstrijd op rij.

ADO Den Haag had niet veel in te brengen tegen de Amsterdamse club, die niet eens in de hoogste versnelling speelde. De wedstrijd was zelfs één van de minste wedstrijden die ADO Den Haag dit seizoen in het eigen stadion speelde. Er was geen bezieling, behalve dan die van de supporters. En ook die werd minder naarmate de wedstrijd vorderde.

Ajax kwam na 20 minuten op voorsprong en vlak na rust kon de 0-2 voor de Amsterdammers worden genoteerd, wat ook de eindstand werd.

Trainer Petrovic besloot tot ieders verbazing Sheraldo Becker op de flank te laten beginnen in plaats van Marengo of Kastaneer. Ook verkoos hij Ebuehi boven Jose San Roman.  Door de langdurige blessure van Meijers en de schorsing van Trybull werden Danny Bakker en Kevin Jansen op het middenveld geposteerd.

Tussen de vele kansen van Ajax waren er ook momenten dat ADO Den Haag bij flarden aanvallend uit de hoek kwam.
Sheraldo Becker wist wat kansen te creeren, zoals bijvoorbeeld in de 1e minuut en later in de 23e minuut, maar hij wist de kansen niet goed te benutten. Even later werd Meissner onderuitgehaald in de 16. Maar scheidsrechter Kevin Blom zag er geen penalty en zelfs geen overtreding in, hij beoordeelde het als een swalbe.

Ook de deze wedstrijd vrijwel onzichtbare, Mike Havenaar kwam dicht bij het doel van de Amsterdammers, maar Blom liet niet doorspelen wegens 'gevaarlijk spel', toen Havenaar de verdediger omspeelde.

En dan was er nog een kansje voor Tom Beugelsdijk, even na rust, waarbij een Ajax-speler hands maakte. De bal had op de stip gemogen, maar ook hier zag de arbiter vanaf. Vijf minuten later gooide Traoré de wedstrijd in het slot door de 0-2 te scoren.
Nadat ADO Den Haag trainer Petrovic Schaken en Duplan wisselde voor Kastaneer en El Mahdioui kwam er wel iets meer leven in de brouwerij, maar niet genoeg om de supporters te laten opveren. Voor El Mahdioui was het meteen zijn debuut tegen zijn oude club in het Kyocera Stadion.

De wissel van Becker, voor wie Marengo in het veld kwam, in de 70e minuut was eigenlijk te laat om voor meer aanvallend vermogen te zorgen en dus werd de wedstrijd minder spannend dan verwacht was.

Volgende week zaterdag mag ADO Den Haag een uitwedstijd spelen bij Roda JC, dat vanmiddag uit bij Excelsior de eerste wedstrijd van het seizoen wist te winnen.