Datum plaatsing: 07-10-2016 22:40:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's wedstrijd ADO Den Haag - Ajax

ADO Den Haag speelde vrijdagavond in eigen huis tegen de medekoploper van de Vrouwenvoetbal eredivisie: Ajax.

De trainer van ADO Den Haag Vrouwen, Arend Regeer kon niet beschikken over de geblesseerde Maartje Looijen.

De Ajax Vrouwen kwamen in de eerste helft met 0-1 voor nadat de Haagse keepster de bal uit een Amsterdamse aanval slecht wegwerkte. In de rebound werd de bal alsnog in het net geschoten door Anouk Hoogendijk. Net voor de rust kreeg Victoria Pelova de kans om de stand gelijk te zetten, maar ze raakte de bal verkeerd.

Tien minuten na de rust werd ADO Den Haag-speelster Victoria Pelova  in de 16 meter onderuit gehaald, maar scheidsrechter Van Wijk die vlak bij de overtreding stond, zag er geen penalty in.
ADO Den Haag was in de tweede fase van de wedstrijd aanmerkelijk sterker, maar wist de kansen die het kreeg niet te verzilveren. Zo werd de kans om de Amsterdamse keepster, die ver uit haar doel moest komen, te omspelen niet goed benut.
Ook een mooie combinatie tussen invalster Michelle Vrieling en Pia Rijsdijk werd teniet gedaan, de Amsterdamse keepster was nu wel goed bij de les en bracht redding.
Ajax gooide vijf minuten voor het eindsignaal de wedstrijd in het slot door de 0-2 te scoren. Een schot van Chantal de Ritter kwam via de lat in het doel van de Haagse doelvrouwe. ADO Den Haag kwam er niet meer aan te pas en zo werd de einstand 0-2.

De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Twente. Die wordt zondag 16 oktober gespeeld.