Datum plaatsing: 06-10-2016 17:11:00

Verslag en foto's oefenduel ADO Den Haag - RKC Waalwijk

Aangezien er geen competitiewedstrijden zijn dit weekend wegens de WK-kwalificatie had ADO Den Haag een oefenduel op donderdag ingelast.

De oefenwedstrijd was een uur vervroegd, aangezien de staf en spelers van RKC op tijd terug wilden zijn in het Mandemakersstadion te Waalwijk, waar er vanavond vroeg vergaderd wordt over het voortbestaan van de club.
Martin Jol, oudspeler van ADO Den Haag en tegenwoordig commissaris van ADO Den Haag was bij de wedstrijd aanwezig. Hij was uiteraard ook geïnteresseerd in de verrichtingen van zijn oude ploeg RKC Waalwijk waar hij trainer is geweest.

ADO Den Haag kon over een aantal spelers niet beschikken. Doelman Setkus en Wilfried Kanon hadden interlandverplichtingen. Gervane Kastaneer, Dennis Van der Heijden en Rody de Boer komen deze week voor oranje o19 uit. En Aaron Meijers en Thomas Meissner zijn geblesseerd.

De eerste helft was voor het publiek dat op de Haaglandentribune mocht plaatsnemen niet echt spannend om te zien. ADO Den Haag kon geen overwicht tonen. Alleen Ruben Schaken wist een paar kleine kansen te creeren. Mike Havenaar was lang onzichtbaar en maakte het zichzelf, als hij al  voor het Waalwijkse doel kwam, moeilijk. De enige echte grote kans om op voorsprong te komen was voor Trybull, die wist te scoren, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd door scheidsrechter Manschot.
Met dezelfde stand als waar de wedstrijd mee begonnen was, werd de rust gedaan.

In de rust bleven Mike Havenaar, Tom Beugelsdijk, Ruben Schaken, Kevin Jansen en José San Roman in de kleedkamer achter voor Edouard Duplan, Hector Hevel, Trevor David, Chovanie Amatkarijo en Henk van Schaik.

Zo matig als de eerste helft was, zo sprankelend werd de tweede helft. Na vijf minuten kwam ADO Den Haag op voorsprong door een doelpunt van Marengo. Eigenlijk was hij de enige speler die keer op keer de keeper van Waalwijk in een moeilijk parket bracht. Tien minuten voor tijd verdubbelde hij dan ook de stand: 2-0.
Daarna zakte het Haagse team wat in en had keeper Robert Zwinkels zowaar nog wat te doen deze helft.
Ondertussen speelde ADO Den Haag met 10 man doordat Trybull geblesseerd het veld verliet. Toch wist ADO Den Haag een paar minuten voor tijd de eindscore uit te bouwen door een doelpunt van Amatkarijo: 3-0.

ADO Den Haag speelt volgende week zondag thuis tegen Ajax in het Kyocera Stadion.

Opstelling ADO Den Haag:  Zwinkels; San Roman (46. Van Schaik), Beugelsdijk (46. David), Trybull, Ebuehi, El Mahdioui, Bakker, Jansen (46. Duplan), Schaken (46. Hevel), Havenaar (46. Amatkarijo), Marengo