Datum plaatsing: 30-09-2016 23:59:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verliest voor de vierde keer op rij

Na de sublieme seizoensstart leidt ADO Den Haag momenteel nederlaag op nederlaag.

Petrovic veranderde de basisopstelling door blessures. Voor het eerst mochten Danny Bakker en Tyronne Ebuehi optreden in de basis.

PEC Zwolle had nog geen wedstrijd gewonnen en was er dus alles aan gelegen ADO Den Haag te verslaan. ADO Den Haag heeft al na de fantastische start al drie competitiewedstrijden op rij verloren, dus snakte het naar de ommekeer. Uiteindelijk zat die er niet in.

Na 20 seconden had oud ADO speler Danny Holla al de kans om de thuisploeg op 1-0 te zetten. Het leek de voorbode van een moeilijke avond. Setkus, die de afgelopen wedstrijden een zwakke indruk maakte, was vandaag echter alert en scherp en aan hem lag het zeker niet dat de uiteindelijke nederlaag een feit was.

ADO Den Haag kwam wederom niet aan het het voetballen toe. Duplan is geen schim van de speler van vorig jaar. Op het middenveld moet hij veel te veel arbeid leveren om ook nog aanvallend iets te kunnen betekenen. Havenaar is een beperkte voetballer, maar wel een afmaker. Maar dan moet hij wel bruikbare ballen krijgen en ook daar was vandaag met Kastaneer en Schaken aan de zijkant geen sprake van. Het gemopper op hem is niet onterecht, maar de vraag is wel of de spits met zijn kwaliteiten nu tot zijn recht kan komen.

Ondertussen creeerde ADO nauwelijks een kans en kreeg PEC Zwolle er in de eerste helft zeker drie. Omdat ADO in de tussentijd de organisatie op orde kreeg, werd de rust met 0-0 bereikt.

Na rust kreeg ADO een kadootje. Trybull scoorde zijn eerste goal voor ADO en deed dat beheerst en geplaatst: 0-1.Terwijl het chagrijn in Zwolle neerdaalde, gooide Mokhtar er een paar minuten later een prachtige solo en trap in de lange hoek aan, waardoor PEC op 1-1 kwam. Vanaf dat moment maakte ADO geen moment meer de indruk in een goed resultaat te geloven. PEC daarentegen had er zin in.

ADO kreeg via een kopbal op de lat nog een mooie kans op de 2-1, maar de bal viel net niet in het goal. Vlak daarna werd het 2-1. De aanhoudende druk zorgde voor zoveel onrust in de Haagse defensie dat de goal moest vallen. Mokhtar zorgde voor de 2-1 door San Roman prachtig uit te spelen en in de korte hoek te scoren. Twee schitterende goals dus van Mokhtar in deze wedstrijd. Dezelfde Mokhtar die voor het seizoen 2012/2013 op proef was bij ADO Den Haag en door toemalig ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn werd afgetest.

Daarna kreeg Trybull ook nog  terecht zijn tweede gele kaart van de scheids, die overigens kwistig met gele kaarten strooide, en moest ADO met tien man verder. Die klap kwam de ploeg niet meer te boven. Wederom een wedstrijd zonder kansen, overwicht en dominantie. En vier  wedstrijden op rij verloren. De ommekeer moet komen, maar aanknopingspunten zijn er weinig vooralsnog...

De volgende competitiewedstrijd speelt ADO op zondag 16 oktober thuis in het Kyocera Stadion tegen Ajax.
Maar eerst volgt donderdagmiddag 6 oktober nog een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Die blijkt hard nodig om de boel weer op scherp te zetten!