volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 20-09-2016 11:35:00

Van der Heijden: 'We moeten iedere wedstrijd knokken voor elk punt'


Iedere ADO Den Haag supporter weet nog precies wanneer Dennis van der Heijden zijn debuut maakte voor de Haagse club. Dat was Valentijnsdag 2016.


Met zijn eerste balcontact bracht hij de score bij Excelsior op 2-2. Enkele minuten later schoot hij zelfs de 2-3 binnen. Een jongensboek, een droomdebuut  en een gouden toekomst waren de superlatieven die na afloop werden gebruikt.


tekst: Glenn Duijzer


De toen 18-jarige spits bleef er zelf heel kalm onder. Misschien om de vreugde te temperen of omdat hij wist hoelang de weg was om tot dat debuut te komen. Nu zeven maanden verder moet Van der Heijden het doen met invalbeurten. Dat is natuurlijk geen schande als je de spits van Japan voor je hebt staan. Maar in een tijd waarin jonge spelers al snel carrière willen maken, duurt het te lang.

Gelukkig behoort Van der Heijden tot die jonge spelers die hun loopbaan goed hebben uitgestippeld. Dit seizoen is het de bedoeling om zoveel mogelijk minuten te maken. Seizoen 2017/18 moet Van der Heijden dan de eerste spits van ADO Den Haag zijn. Haaglanden Voetbal sprak met de jonge aanvaller na de nederlaag tegen FC Twente waarin de hij de gehele tweede helft naast Havenaar heeft gespeeld.Afgelopen maandag heb je goed huisgehouden in Leeuwarden (drie treffers bij een 2-4 overwinning van Jong ADO Den Haag). Stap je dan met zelfvertrouwen het veld in?
"Het ging afgelopen maandag beter dan nu tegen Twente. We stonden dan wel met 2-0 achter, maar ik ging wel met zelfvertrouwen het veld in. Het was alleen een heel moeilijke wedstrijd om de score om te draaien."


Je kwam samen met Mike Havenaar in de spits te spelen. Dan verwacht je toch dat er lange ballen komen.
"Dat ging vandaag niet naar behoren. De enige voorzet die goed was, kwam van Ruben Schaken op Kevin Jansen."Dat moet je de eerste helft toch ook al gezien hebben? Had je verwacht dat deze voorzetten na rust wel zouden komen?
"Dat idee was er wel, anders was het ook nutteloos om mij in te brengen. Maar uiteindelijk waren er toch veel minder voorzetten dan we hadden verwacht."

Volgens mij zag ik jou overal over het veld rennen.
"Hard werken is het minste wat je kunt doen. Het is alleen jammer dat het achteraf geen nut heeft gehad. FC Twente speelde het gewoon goed uit."Hoe ging dat precies bij die derde tegentreffer? Was jij daarbij betrokken?
"Ik veroverde de bal op het middenveld en wilde deze gelijk diep spelen. Alleen was daar niemand. Twente pakte snel de omschakeling en het stond bij ons niet op orde. Dan zie je toch dat ze het heel goed uitspelen. FC Twente speelde gewoon uitstekend."Je bent 45 minuten in actie gekomen. Ben je tevreden?
"Ik ben blij dat ik nu wat langer heb gespeeld dan de laatste weken. Ik weet wel dat ik daar de komende periode niet meer op hoef te rekenen."Omdat je de tweede keus achter Mike Havenaar bent?
"Dat klopt en daar kan ik ook niet meer van maken."Maar als je de vervanger bent, moet de wedstrijd tegen FC Twente je wel weer hoop geven. Je kwam er als tweede spits naast Havenaar in.
"De trainer weet dat we dit systeem ook kunnen spelen. Het is alleen wel lastig om zo te spelen bij een 2-0 achterstand. Dan moet de bal meer dan één keer goed vallen om nog een positief resultaat te krijgen. Dat was het nu helaas net niet."Misschien een gewetensvraag, maar is het een ideale variant? Met twee spitsen spelen?
"Tegen Twente was het zeker niet de juiste variant. Maar zolang Mike Havenaar zo goed blijft spelen, is dit misschien voor mij wel de beste variant. Natuurlijk speel ik liever alleen in de spits. Maar dat gebeurt niet als Mike zo goed speelt."Is het dan niet frustrerend dat je een helft krijgt om te spelen en dat het dan niet lukt?
"Ach, als ik hier gefrustreerd door raak, dan kom ik er nooit. Ik kan beter rustig blijven en afwachten."


De eerste drie wedstrijden gingen zo goed. Van Feyenoord kun je verliezen, maar nu in Enschede was het niet goed? Wat is dat toch?
"Misschien ….. we kunnen geen excuses vinden. Het was een totale off-day. FC Twente speelde uitstekend, kunnen we ook zeggen. Maar wij speelden niet op niveau."


Natuurlijk speelde FC Twente uitstekend, maar het leek ook aan de Haagse instelling te liggen. Steeds een stapje te laat.
"Ik hoop niet dat we er te makkelijk over hebben gedacht. Onderschatting kan het zeker niet zijn. We hebben Twente goed geanalyseerd. Daaruit bleek dat het een goede ploeg was. Dat hebben we ook kunnen zien."

Wat neem je nou mee van deze wedstrijd naar volgende week?
"Dat we helemaal niet makkelijk het linkerrijtje gaan halen. We moeten er gewoon hard voor knokken, voor elk punt in elke wedstrijd."