volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 15-09-2016 09:16:00

Gervane Kastaneer 'Het is anders gelopen dan dat we verwacht hadden'


De Haagse ploeg is de verrassing van de eerste weken van de competitie. Gervane Kastaneer is echter de verrassing binnen deze ploeg.


door Glenn DuijzerIn de tweede helft van vorig seizoen werd de Rotterdamse aanvaller verhuurd aan FC Eindhoven. Meestal is het vervolg van een verhuurperiode dat de speler het seizoen erop opnieuw op huurbasis weg kan.

Maar bij ADO Den Haag hoeft dat niet altijd zo te gaan. Dat was eerder het geval met Tom Beugelsdijk en Gianni Korte. Kastaneer startte in de eerste competitiewedstrijd weer bij ADO Den Haag in de basis. Vorig weekend speelde de jeugdige aanvaller nog met het Nederlandse elftal voor spelers onder 20 jaar tegen Tsjechië. Tijdens die wedstrijd wist Kastaneer het net te vinden. Met dat goede gevoel was De Kuip het volgende doel. Haaglanden Voetbal was daar ook aanwezig en keek na de wedstrijd terug met de Haagse aanvaller.

 

Je zat in een mooie flow de laatste wedstrijden, waaronder de duels met Oranje Onder 20. Daar kon je tegen Feyenoord geen vervolg aan geven.
"Feyenoord was beter, maar dat wil niet zeggen dat mijn flow is gestopt. We hadden het als team moeilijk, maar dat is eigenlijk een compliment aan Feyenoord. Dat was gewoon beter."Heb jij het idee gehad dat er überhaupt iets te halen viel in de Kuip?
"Jazeker. In het begin van de wedstrijd hadden we zeker vertrouwen in een goed resultaat. In de rust hebben we in de kleedkamer afgesproken er na rust volledig voor te gaan. Helaas scoren we die 2-1 te laat. Daarna kan Feyenoord nog driemaal counteren voordat ze de 3-1 scoren."Je geeft al aan dat die aansluittingstreffer te laat viel. Daarna heeft ADO Den Haag niet echt een kans meer gehad.
"Er waren ook geen echte kansen meer voor ons. Meer opportunistische lange ballen en dan maar hopen dat die goed vallen. Dat zat er nu helaas niet in."Voor rust speelde ADO Den Haag een nieuw systeem, 4-4-2. Hoe voelde jij je hierin?
"Als we erop trainen gaat het goed. Maar nu leek het wel of we momenten iets te gehaast waren als Becker en ik klaar stonden om diep te gaan. Het is nog sleutelen voor een volgende keer als we weer dit systeem gaan spelen. Het is jammer."Is Feyenoord dan misschien de verkeerde ploeg om tegen te beginnen?
"Nee, zeker niet. Waarom zou Feyenoord een verkeerde ploeg zijn. Je weet dat Botteghin en Van der Heijden niet sneller zijn dan Becker en ik. Als Karsdorp dan diep gaat, kunnen we toeslaan in de omschakeling met de lange bal achter hun verdediging. Dan hadden we zeker kunnen winnen. Het is niet dat we ineens hadden besloten om een ander systeem te gaan spelen. We hebben hier vaak genoeg op getraind. Dan wel met Mike in plaats van Becker. Het is echter anders gelopen dan dat we verwacht hadden."Er was dus al langer op dit systeem getraind?
"Klopt, dat was met Mike. Becker was er toen nog niet. Maar we hebben er ook met Becker op getraind. Toen ging het ook goed."Was de wedstrijd tegen Feyenoord een incident?
"Ja dat hopen we wel. Ik lieg niet als ik zeg dat Feyenoord gewoon beter was. Dat kan gebeuren. Als we er komend weekend tegen FC Twente weer staan, dan was Feyenoord dus een incident."Was je gele kaart voor protesteren of een opeenstapeling van irritaties?
"Een opbouw van irritaties. Je hebt zelf de wedstrijd ook gezien. Ik vond dat de scheidsrechter rare beslissingen nam. Van die kleine overtredingen van Feyenoord waarvoor hij niet floot. Dat was slim van ze. Misschien zijn ze daarin wel slimmer dan wij zijn. Maar dat is wel irritant. Ik wil overigens de gele kaart niet op de scheidsrechter afschuiven. Ik moet gewoon mijn mond houden."De 2-0 was bijvoorbeeld ook buitenspel!
"Dat hoorden wij ook in de rust. Daar is nu niets meer aan te doen, het is gebeurd. Daar moeten we van leren en zorgen dat we er volgende week weer staan."Je liep voor de wedstrijd met een knuffel richting het Feyenoord vak met kinderen uit het Sophie Kinderziekenhuis. Wilde jij dat zelf?
"Het was eigenlijk de bedoeling dat Ruben Schaken het zou doen. Maar hij was er niet bij en ik wilde het graag doen. Ik vond het een mooi gebaar naar die kinderen, die erbij mochten zijn vanuit het Sophia Kinderziekenhuis."