16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 11-09-2016 16:56:00

Verslag en foto's Feyenoord - ADO Den Haag

ADO Den Haag moest vandaag in de vijfde wedstrijd van het seizoen als derde op de ranglijst tegen de nummer 1, Feyenoord aantreden.

Het team van Zeljko Petrovic was tot nu toe ongeslagen en kon voor een stunt zorgen, als het die status zou handhaven.

Petrovic kon niet beschikken over Ruben Schaken (lichte hamstringblessure) en Mike Havenaar begon wegens ziekte de afgelopen week op de bank.

De oefenmeester had gekozen voor Sheraldo Becker, die daardoor vandaag zijn debuut maakte en Kevin Jansen in de basis te laten beginnen in een 4-4-2 opstelling.

De Haagse supporters waren zoals altijd met grote getalen meegereisd naar Rotterdam Zuid en waren, naar aanleiding van een eerder gedane opmerking van trainer Zeljko Petrovic 'Ik ben geen Jan Pipo de Clown, uitgedost met groene en gele clowns pruiken.

De aftrap van de wedstrijd werd in het kader van het 60 jarig bestaan vande Eredivisie verricht door oudspelers van de beide ploegen. Voor ADO Den Haag trapte Lex Schoenmaker af en Benny Wijnstekers voor Feyenoord.

Van het zo geliefde aanvallende spel van ADO Den Haag was er deze wedstrijd weinig te merken. D Hagenaars kwamen de eerste helft niet veel van hun eigen helft af.
Keeper Setkus oogde wat onzeker, maar wist vooral in de 6e minuut goed te redden, de Feyenoorders dachten al op voorsprong te komen, maar de doelman redde de bal op de doellijn.
In de 12e minuut brak het mooiste moment van de wedstrijd aan toen de ADO Den Haag supporters onder luid applaus van de Feyenoord aanhang vanuit het uitvak naar de vakken onder het uitvak honderden knuffels gooiden voor de patienten van het Sophia Kinderziekenhuis. Ondertussen ging de wedstrijd op het veld uiteraard gewoon door.
Na ruim een half uur speeltijd werd de verdediging van ADO Den Haag zoek gespeeld en een bal van de Rotterdamers raakte eerst de lat en kwam via een rebound door Dirk Kuijt achter in het net van de Litouwse doelman terecht: 1-0.
Vlak daarna kreeg hij meteen een tweede doelpunt om zijn oren. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük rekende het doelpunt waar een sterke geur van buitenspel aan zat: 2-0. Aan beide doelpunten stond overigens oud ADO Den Haag-speler Jens Toornstra aan de basis. Met de 2-0 voorsprong voor de Rotterdammers werd de rust  ingegaan.

Direct na de rust maakte Feyenoorder Dirk Kuijt de stand bijna nog ondraaglijker, de bal raakte de lat, maar belandde dit keer niet in het doel. ADO kwam,op wat kleine plaagstootjes na, niet veel verder dan te zorgen dat de voorsprong van de Rotterdammers niet werd vergroot. Nadat Jansen voor Havenaar en Marengo voor Kastaneer waren ingebracht viel er meer een wedstrijd te zien dan in de eerste helft het geval was. ADO Den Haag creerde een aantal kansen, waaruit er een paar vrije trappen voortkwamen, die helaas niet goed werden benut. Nadat Dennis van der Heijden in de slotfase van de wedstrijd voor Becker in het veld kwam werd er met meer lef gespeeld en dat uitte zich in een doelpunt van Marengo, waardoor ADO Den Haag weer terugkwam in de wedstrijd.
De gelijkmaker hing daarop door een aandringend ADO in de lucht, maar diep in blessuretijd werd het beslissende doelpunt dan toch gemaakt: 3-1. Hierna floot de deze wedstrijd slecht fluitende Gözübüyük af.

Helaas geen drie punten mee naar huis, maar 'we' staan nog wel vierde op de ranglijst. Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag wederom een uitwedstrijd. Dan is FC Twente de tegenstander.