Datum plaatsing: 19-08-2016 23:50:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Excelsior (1-2)

ADO Den Haag is na de gewonnen topper vrijdagavond koploper van de Eredivisie!

Trainer Petrovic kon vrijdagavond niet beschikken over Dion Malone, die afgelopen week aan een buikspier is geopereerd en nog enkele weken nodig heeft om te herstellen verder was de selectie compleet

Deze wedstrijd begon de trainer met hetzelfde basiselftal als in de uitwedstrijd tegen Vitesse vorige week.

Excelsior die net als ADO Den Haag de twee eerste wedstrijden van het seizoen heeft gewonnen begon aanvallend aan de wedstrijd en kwam al in de 8e minuut op voorsprong door een doelpunt van Jurgen Mattheij.
ADO had het moeilijk tegen de Kralingse club en wist in het begin weinig kansen te creeren. Na 20 minuten spelen had Havenaar die de bal door Schaken kreeg aangespeeld de kans om de gelijkmaker te scoren, maar hij kopte de bal net boven het doel van doelman Tom Muyters.
Een paar inuten later wist Kastaneer na een voorzet van San Roman, die de verdediging van Excelsior fraai wist te omzeilen,  door een doelpunt in de korte hoek de 1-1 op het scorebord neer te zetten.
Daarna bleef het lang spannend, omdat Excelsior keer op keer voor het doel van Setkus wist te komen, maar de Haagse verdediging en de keeper voorkwamen keer op keer een tweede doelpunt van de Rotterdammers. Bij 1 van de reddingen liep Setkus een wond aan zijn oor op. Na behandeling waarbij ook clubarts Beeftink aan te pas moest komen, kon de Litouwer gewoon weer verder met de wedstrijd.

De thuisclub zette het aanvallende spel in de tweede helft door, waardoor ADO Den Haag geen druk kon zetten.
Toch was het verdediger Tommie Beugelsdijk die voorop in de strijd ging en in de 69e minuut na een corner via een snoekduik de 1-2 inkopte!
ADO Den Haag werd hierna met vlagen weer wat aanvallender dan de Rotterdammers, die zich echter de kaas niet van het brood lieten eten en een aantal malen dicht bij de gelijkmaker zaten. De tegengoal kwam echter niet en zo kon ADO Den Haag met de 1-2 drie punten meenemen naar Den Haag.

Een ongekende luxe om 9 punten na de eerste drie wedstrijden te hebben en in ieder geval tot zondagmiddag de koploper van de eredivisie te zijn!