Datum plaatsing: 15-08-2016 21:38:00

Beloftencompetitie: foto's ADO Den Haag - SC Heerenveen

Het tweede team van ADO Den Haag speelde maandag in het Kyocera Stadion tegen het tweede elftal van SC Heerenveen.

Op het wedstrijdformulier kwamen aan de zijde van ADO Den Haag veel namen voor van spelers die veelvuldig in de basis of als invaller in het eerste team hebben gespeeld. Zo speelden Tyrone Ebuehi, Danny Bakker, Kevin Jansen, Dennis van der Heijden, Mathias Gehrt en Ludcinio Marengo mee.

ADO Den Haag begon overtuigend aan de wedstrijd en met name Marengo had verschillende kansen om het Haagse team op voorsprong te brengen. Dat lukte al in de 12e minuut. Ook Mathias Gehrt was daarna dicht bij een doelpunt, maar de Friese keeper voorkwam erger voor zijn ploeg, zodat de rust met een 1-0 voorsprong voor ADO Den Haag werd ingegaan.

Marengo en Jansen bleven in de kleedkamer achter, voor hen in de plaats kwamen Luc den Otter en Donovan de Groot in het veld.
Trainer Johnny Jansen van Heerenveen leek in de rust zijn spelers goed toegesproken te hebben, want de Friese formatie had meteen het betere van het spel. De tweede helft was nog maar 9 minuten oud toen Heerenveenspeler Thorsby de gelijkmaker scoorde. En niet lang daarna werd de stand 1-2 door een doelpunt van invaller Jordy Bruijn. De Friese formatie bleef op het doel van Rody de Boer druk zetten, maar de keeper wist met enkele goede reddingen een grotere nederlaag te voorkomen.
In de laatste minuten had ADO Den Haag nog wel een aantal kansen, maar de grootste kans was voor Dennis van der Heijden om de stand alsnog gelijk te trekken, maar de kans bleef onbenut zodat ADO Den Haag genoegen moest nemen met een nipt verlies.

Opstelling ADO Den Haag: Rody De Boer, Tyrone Ebuehi, Travor David, Danny Bakker, Hector Hevel, Aschraf El Mahdioui, Mathias Gehrt, Kevin Jansen (46. Luc Den Otter), Chovanie Amatkarijo (84. Henk van Schaik), Dennis van der Heijden, Lucinio Marengo (46. Donovan De Groot)