De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd zaterdagmiddag thuis in het Kyocera Stadion gespeeld.

ADO Den Haag speelde tegen Iraklis Saloniki, uitkomend in de Superleague van Griekenland.

Bij ADO Den Haag ontbraken Kevin Jansen, Tom Beugelsdijk, Ludcinio Marengo en Dion Malone door blessures.

Doelman Ernestas Setkus maakte deze wedstrijd zijn debuut bij ADO Den Haag.

Net zoals in de meeste oefenwedstrijden in deze voorbereiding had ADO Den Haag in het begin van de wedstrijd moeite om een kans te creëren. Pas na een kwartier speeltijd werd ADO Den Haag wat aanvallender en  kwam de eerste echte kans voor ADO. De deze week gecontracteerde Tom Trybull legde de bal voor op Havenaar, maar de spits die in alle 7 oefenwedstrijden tot nu nog niet wist te scoren, wist helaas ook nu het net niet te vinden.
in de 24e minuut wist Duplan ADO Den Haag op voorsprong te zetten: 1-0. Daarna zakte de wedstrijd in. Zes minuten later wist een Griekse speler zelfs bijna doelman Setkus te verschalken, die ver uit zijn doel was gelopen, maar de schade bleef gelukkig tot een corner beperkt.
In de laatste minuut voor rust maakte Duplan vanuit een afstandschot  bijna zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, maar de bal ging net niet in het net, zodat ADO Den Haag de rust met 1-0 inging.

Vlak na de rust hield scheidsrechter Janssen een Iraklis speler de gele kaart voor en kende ADO een penalty toe wegens een overtreding in de 16 meter. Aan Havenaar nu de kans om via een strafschop zijn eerste doelpunt in de oefenreeks te maken. Maar het zit de spits niet mee, de Griekse keeper wist de strafschop te keren.
Iraklis wist daarna goed stand te houden tegen de Haagse formatie en het enige noemenswaardige kansje was in de laatste minuut van de wedstrijd voor de in de 76e minuut in het veld gekomen Chovani Amatkarijo, maar tot scoren kwam hij niet, zodat de wedstrijd in 1-0 eindigde.

Volgende week zaterdag begint het echte werk. Dan speelt ADO Den Haag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen Go Ahead Eagles.

Opstelling ADO Den Haag: Ernestas Setkus, Jose San Roman, Thomas Meissner, Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Edouard Duplan, Tom Trybull (79. Achraf El Mahdioui),Danny Bakker (64. Gehrt); Ruben Schaken (76. Chovanie Amatkarijo), Mike Havenaar (76. Dennis Van der Heijden), Gervane Kastaneer (64. Tyronne Ebuehi)