Datum plaatsing: 09-07-2016 17:37:00

Verslag en foto's VV Katwijk - ADO Den Haag (0-5)

Zaterdagmiddag speelde ADO Den Haag de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na wat geharrewar over de aanvangstijdstip van de wedstrijd op sportpark De Krom die aanvankelijk om 14.00 uur zou beginnen, daarna weer om 14.30 uur zou starten, werd er  een middenweg gekozen: 14.15 uur.

De afgelopen week aangetrokken Argentijn Jose San Roman mocht meteen in de basis van ADO Den Haag beginnen, nadat hij donderdag en vrijdag had meegetraind met de selectie.

ADO Den Haag kwam al heel snel na het beginsignaal van scheidrechter Allard Lindhout op voorsprong door een doelpunt van Edouard Duplan in de derde minuut.
VV Katwijk had even later kans op de gelijkmaker toen de Haagse verdediging vrij gemakkelijk werd uitgespeeld, keeper Robert Zwinkels wist echt goed redding te brengen.
Gervane Kastaneer liet zich een aantal keren goed gelden, maar kon, mede door het goed keeperswerk van de Katwijkse doelman Richard de Groot,  de kansen net niet benutten. De robuuste aanvaller stond aan de basis van het doelpunt van Ruben Schaken in de 19e minuut. Na een rebound gaf hij de bal af aan Schaken die geen moment twijfelde en in het Katwijkse doel schoot: 0-2.
Even voor rust gooide Edouard Duplan de wedstrijd in het slot door zijn tweede doelpunt in de wedstrijd te scoren: 0-3.

De tweede helft was net als de overige gespeelde oefenwedstrijden wat minder spannend.
Trainer Petrovic bracht gedurende de tweede helft 7 wissels in. Pas in de 80e minuut kwam er dan toch wat meer leven in de brouwerij door een doelpunt van Kastaneer na een goede voorbereiding door Mo Atay. Een paar minuten later strafte Hector Hevel een verdedingsfout van Katwijk af: 0-5. Dat werd ook de eindstand.
De grootste overwinning in de voorbereiding tot dusverre.

ADO Den Haag gaat volgende week op trainingskamp in het Brabantse Leende. Vrijdag 15 juli zal het trainingskamp worden afgesloten met een oefenduel tegen FC Eindhoven.