Datum plaatsing: 06-07-2016 22:15:00

Verslag en foto's oefenduel SVV Scheveningen - ADO Den Haag

ADO Den Haag speelde woensdagavond de derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Net als vorig jaar stonden er een aantal voormalige ADO Den Haag spelers in het team van SVV Scheveningen opgesteld.
Zo speelden Michael Ros, Samir El Moussaoui, Levi Schwiebbe , Sandro Calabro en Peter Jungschläger in het eerste elftal van Scheveningen.

ADO Den Haag trainer Petrovic wilde zoals hij eerder al had gezegd, naar zijn vaste basiselftal toewerken en hij stelde dus de spelers op die voor een basisplaats in aanmerking komen.

De nieuweling Jose San Roman was wel aanwezig bij de wedstrijd, maar speelde niet mee.
Daarnaast waren er nog een aantal spelers geblesseerd zoals Malone en Marengo. Dennis van der Heijden was bij Oranje onder 19.

In de vorige twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk Laakkwartier en RKAVV kwam ADO Den Haag in de beginfase langzaam tot scoren. Vanavond ging dat iets gemakkelijker. In de 15e minuut zette Bakker met een fraai afstandsschot van buiten de zestien ADO Den Haag op voorsprong.
Bij vlagen kwam SVV Scheveningen goed opzetten en moest doelman Robert Zwinkels redding bieden.
ADO Den Haag had een aantal kansen om de score uit te breiden, maar net als in de vorige oefenwedstrijden werden de kansen niet goed benut. De grootste kans was op slag voor rust voor Mathias Gehrt, maar ook hier kwam geen doelpunt uit voort.

Na de rust kwamen dit keer gewoon weer dezelfde spelers het veld in. Trainer Petrovic wachtte tot in de 54e minuut met wisselen. Duidelijk werd dat hij meer aanval in het spel wilde, zo wisselde hij Gehrt voor Chovanie Amatkaryo en vijf minuten later kwamen Kastaneer, Haddachi, en David in voor Havenaar, Duplan en Ebuehi. Toch was de angel uit het spel en Zwinkels moest wederom redding brengen bij een aantal kansen van de tegenpartij. Door de vele wissels van ADO Den Haag die daarna nog plaatsvonden speelde ADO Den Haag met veel jonkies. Alleen Kanon en Zwinkels speelden de hele wedstrijd. In de laatste minuten zette Kastaneer door een voorzet van Chovanie Amatkaryo de eindstand van 0-2 op het scorebord.
Dezelfde eindstand van de oefenwedstrijd tegen Scheveningen vorig jaar.

Zaterdagmiddag speelt ADO Den Haag om 14.00 de volgende oefenwedstrijd. Dan is op Sportpark de Krom in Katwijk VV Katwijk de tegenstander.