Datum plaatsing: 01-05-2016 16:37:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag pakt punt in Almelo

ADO heeft in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo een punt weten te pakken.

Voor beide ploegen stond er nog wat op het spel. Heracles Almelo zou, afhankelijk van wat de concurrenten deden, bij winst voor een vaste plaats in de playoffs voor de  Europa League kunnen zorgen en ADO Den Haag zou met een hogere plek op de ranglijst voor meer tv-gelden volgend seizoen kunnen zorgen én had nog een hele kleine kans om de play-offs voor de Europa League te kunnen bereiken.

Dus aan motivatie om de wedstrijd te winnen zou geen gebrek moeten zijn.

Toch was met name de eerste helft niet echt spannend. ADO Den Haag, dat zonder de geschorste Schaken maar daarom met Dannis van der Heijden speelde, had weinig balbezit en creeerde amper kansen en Heracles dat heer en meester op eigen veld was wist de vele kansen die het kreeg niet af te maken. Een gedeelte van de wedstrijd om snel te vergeten.

Na rust kwam ADO Den Haag zonder de in de basis gestartte Dennis van der Heijden in het veld. Giovanni Korte mocht zijn plaats innemen.
De tweede helft was een stuk spannender voor het publiek.
In de 55e minuut was er de eerste grote kans voor ADO Den Haag. Danny Bakker schoot met een afstandschot op het doel van Heracles keeper Castro, maar de bal ging ver over het doel. Drie minuten later mocht Bakker van ADO Den Haag trainer Henk Fraser op de bank plaatsnemen ten koste van Timothy Derijck. Derijck mag zoals bekend de twee laatste wedstrijden maar een beperkte tijd meespelen, omdat anders zijn contract automatisch verlengd wordt tegen een hoger salaris.
ADO Den Haag had na de wissel een sterkere fase en dat uitte zich in het doelpunt van Edouard Duplan, die de bal uit een voorzet van Giovanni Korte in het net kon schieten: 0-1.
Een paar minuten later was het Korte die alle ruimte kreeg om alleen op het doel af te gaan en even leek de voorsprong te vergroten, maar de bal kwam in het zijnet terecht.
Daarna nam Heracles de regie over en maakte het ADO Den Haag keeper Martin Hansen keer op keer lastig.

In de 83e minuut wisselde trainer Henk Fraser Duplan voor Zuiverloon (wiens contract niet verlengd wordt), om de verdediging tegen Heracles te verstevigen en de drie punten veilig te stellen.
Hansen wist bij elke uithaal van Heracles uitstekend redding te brengen, maar in de 88e minuut was het dan toch raak. Juist Zuiverloon stond aan de basis van de gelijkmaker. Hij liet Heracles invaller Paul Gladon ontglippen, die de bal aan kon nemen en vanuit de draai onhoudbaar hard achter Hansen in de touwen schoot: 1-1.

ADO Den Haag blijft op de 11e plek staan en maakt geen kans meer op de play-offs voor Europees voetbal. Volgende week zondag speelt ADO de laatste wedstrijd in eigen huis. SC Heerenveen is dan de tegenstander.